Σε αγώνα ημι-αντοχής η Σοφοκλέους

Κερδίζει τη μάχη των... εντυπώσεων η αγορά, καθώς, όπως φαίνεται, αναμένεται να προσεγγισθεί προς το κλείσιμο το εύρος ασφαλείας των 1.665 – 1.672 μονάδων. Με απώλειες 12% κινείται το σύνολο των μετοχών του ομίλου Λαναρά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι ξένοι και δύο τρεις δικοί μας διορατικοί κάνουν τη διαφορά. Οι μεν πρώτοι με αγορές τους, κυρίως στις μετοχές των ΟΠΑΠ και Τρία Έψιλον, διαμορφώνουν τάση προς τα 8,64 ευρώ και 12,7 ευρώ αντίστοιχα.

Μάλιστα, δεδομένης της βαρύτητας των δύο μετοχών, η αξία της βοήθειας είναι προφανής.

Επιλεκτική στήριξη όμως, καταγράφεται και σε τραπεζικές μετοχές, όπου σήμερα διαπιστώνεται αυξημένη εμπορευσιμότητα για τις Alpha, Εθνική και Eurobank. Αδύναμη από τις τρεις εμφανίζεται η Εθνική, προς τα 12,22 ευρώ.

Χάνει τα 9,5 ευρώ η μετοχή της Cosmote, καθώς εκτός των άλλων, υπάρχει και προσφορά μέσω ανοιχτών πωλήσεων, ενώ έχουν ”ανοιχτεί” αρκετά συμβόλαια στη μετοχή της εταιρίας.

Οι συναλλαγές της (125.000 τεμάχια στις 15.00’) είναι υψηλές, με βάση τη μέση εμπορευσιμότητά της και παραπέμπουν μάλλον σε προσπάθεια ”στήριξης”.

Ο κλαδικός βέβαια κινείται εξισορροπημένα, καθώς η οριστικοποίηση της συμφωνίας του ΟΤΕ με τη RomTelecom, επιτέλους τυπικά και χωρίς αστερίσκους, και το αγοραστικό ενδιαφέρον ενισχύει και την τιμή ωθεί προς 11,30 ευρώ.

Μετά από πτώση διαρκείας αντιδρά η μετοχή της Delta Singular, καθώς τα αποτελέσματα του 2002 κρίνονται ικανοποιητικά, ενώ υψηλότερα και των 2,5 ευρώ κινείται πλέον η μετοχή της Βογιατζόγλου.

Σημ. Με απώλειες 12% κινείται το σύνολο των μετοχών του ομίλου Λαναρά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v