Σε 3 μετοχές το (ισχνό) ενδιαφέρον!

Ο ισχνός τζίρος των 54 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 60% αφορά σε συναλλαγές επί τριών μετοχών (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ) και η αποχώρηση των traders στο τελευταίο ημίωρο, σημάδευσαν τη σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους.

Οι τράπεζες (0,83%) και ο ΟΤΕ (0,7%) ”οδήγησαν” και σήμερα την αγορά, παρασέρνοντας το Γενικό Δείκτη τιμών σε μια οριακή άνοδο – εν τέλει – και δη στις 1671,13 μονάδες, με κέρδη 0,33%, με την τάση στην ευρύτερη αγορά να είναι όμως πτωτική, καθότι οι μετοχές με αρνητικό πρόσημο υπερκέρασαν τις ανοδικές κατά 34.

Ωστόσο, η σημαντικά συρρικνωμένη συναλλακτική δραστηριότητα (54,4 εκ. ευρώ με 6,9 εκ. σε πακέτα) καθιστά τη σημερινή συνεδρίαση ”non-event”, δεδομένου πως τόσο η απροθυμία ενίσχυσης θέσεων σε τίτλους της μικρής κεφαλαιοποίησης, όσο και το ”άδειασμα” του τελευταίου ημιώρου κατέδειξαν την ολοκληρωτική έλλειψη ψυχολογίας και πειθούς, αφού είτε μέσω των παραγώγων είτε μέσω της spot αγοράς, το trading είναι, ήταν και παραμένει ο μόνος τρόπος (ή μεθοδολογία αν προτιμάτε) ενασχόλησης με το Χ.Α.

Αν δε εκληφθεί και το γεγονός ότι πάνω από το 60% του τζίρου αφορά σε πράξεις επί τριών μετοχών (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ), καθίσταται προφανές πως ουδείς επιθυμεί πλέον να βάλει μεγάλα στοιχήματα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Κι αυτό γιατί, εν αντιθέσει με παρόμοιες περιόδους υπερπώλησης κατά το παρελθόν, ο παράγοντας γεωπολιτικής αστάθειας αποτρέπει από πολυήμερες αντιδράσεις, καθότι ουδείς είναι πλέον σε θέση – με ασφάλεια – να προβλέψει ”τι θα ξημερώσει” το επόμενο πρωί. Ενδεικτικό άλλωστε το ότι το τελευταίο επταήμερο, σε πέντε εξ’ αυτών είχαμε gap-opening προς τα κάτω στις βασικές Ευρωαγορές.

Θετικό όμως παραμένει το γεγονός πως στην αγορά παραγώγων οι τιμολογήσεις περαιτέρω πτωτικής κίνησης συντελούνται μετριοπαθώς, αφού η πλειονότητα των εμπλεκομένων τηρεί στάση αναμονής. Έν αναμονή του πολέμου(;), της ανόδου(;) ή της νέας διόρθωσης(;).

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές Connection (απώλειες 13,79%), της Τεχνοδομή (απώλειες 7,69%), της Μουριάδης (απώλειες 4,55%),της ΓΕΝΕΡ (απώλειες 2,9%), της Καθημερινή (απώλειες 3,73%), της Q&R της Autohellas (απώλειες 3,23%) και της Informer (απώλειες 1,04%).

Σε υψηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της Ελληνικής Εταιρίας Μπισκότων στα 6,18 ευρώ και με άνοδο 0,64%.

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της Connection, της Delta Singular, της Ιντερσατ, της Λανακάμ προνόμιο, της Τεχνοδομή, της Μουριάδης, της Follie Follie, της ΔΙΕΚΑΤ, της 3Α προνόμιο και της ΓΕΝΕΡ.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 54 εκατ. ευρώ (μειωμένη κατά 16,92% σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση) εκ των οποίων τα 6,9 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 306.660 μετοχών της Ασπίς Τράπεζα στα 3,46 ευρώ, δύο πακέτα 341.920 και 256.910 μετοχών της Θεμελιοδομή στα 2,84 και 2,81 ευρώ αντίστοιχα, ένα πακέτο 100 μετοχών της Space Hellas στα 1,71 ευρώ και ένα πακέτο 7.080 μετοχών της Eurobank στα 10,5 ευρώ.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης έγινε επίσης ένα πακέτο 227.851 μετοχών του ΟΠΑΠ στα 8,55 ευρώ και ένα πακέτο 190.000 μετοχών της Γερμανός στα 11,2 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v