Λιγότερη υστερία δεν βλάπτει!

Τι πρέπει να γίνει για να ανέβουν οι αγορές; Να υπάρξει παγκόσμια ειρήνη, αδελφοσύνη και δικαιοσύνη! Τα παιδιά των λουλουδιών δικαιώνονται με την πάροδο 40 ετών!

Λιγότερη υστερία δεν βλάπτει!
Τι πρέπει να γίνει για να ανέβουν οι αγορές; Να υπάρξει παγκόσμια ειρήνη, αδελφοσύνη και δικαιοσύνη! Τα παιδιά των λουλουδιών δικαιώνονται με την πάροδο 40 ετών!

Οι χρηματιστηριακές αγορές φοβούνται. Είναι νευρικές επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο ενός μακροχρόνιου πολέμου στο Ιράκ ή επειδή μπορεί να αλλάξει άρδην το status quo στον Περσικό Κόλπο. Οι αγορές φοβόντουσαν κάτι ανάλογο και στην περίπτωση του Αφγανιστάν.

Πρόκειται για ένα διαρκώς επαναλαμβανόμενο ψυχοτροπικό φαινόμενο, βάσει του οποίου οι πλούσιοι πολίτες της Δύσης φοβούνται μην τυχόν και επαναληφθεί ό,τι συνέβη πριν μερικές χιλιάδες χρόνια με τον Δαυίδ και τον Γολιάθ! Καλό θα ήταν να αρχίσουμε να φοβόμαστε, επίσης, για το ενδεχόμενο να πέσει ένας κομήτης στον πλανήτη γη ή να μας συλλάβουν οι εξωγήινοι για ομήρους!

Αν κάτι κρύβεται πίσω από αυτές τις αιτιάσεις είναι η προσπάθεια των αμερικάνων να δικαιολογήσουν τις ενέργειές τους! Ποιος θα ήταν με το πλευρό τους αν στη διεθνή κοινή γνώμη είχε περάσει η αληθινή εικόνα των δύο μονομάχων;

Το να αλλάξει το status quo στην περιοχή είναι πράγματι ένα ζήτημα. Δεν ξέρουμε όμως γιατί θα πρέπει να ανησυχούμε ιδιαίτερα για την περίπτωση εκείνοι που οι σουλτάνοι και οι πρίγκιπες θα χάσουν την εξουσία τους…

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει άνθρωπος να διαφωνήσει, ότι όλος ο καυγάς είναι για το πετρέλαιο. Και στο σημείο αυτό δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με όσους υποστηρίζουν ότι οι αμερικάνοι κάνουν στην προκειμένη περίπτωση την … ”βρώμικη δουλειά” και αφήνουν (άθελά τους φυσικά) τους υπόλοιπους της παρέας να έχουν την πολυτέλεια να διαδηλώνουν από τον καναπέ των γραφείων τους υπέρ της … παγκόσμιας ειρήνης!

Οι επενδυτές καλά κάνουν και πουλάνε τις μετοχές τους, εφόσον φοβούνται τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα πρέπει, όμως, να λάβουμε υπόψη μας και μία άλλη διάσταση. Ότι εφόσον λήξει με τον άλφα ή με τον βήτα τρόπο αυτή η υπόθεση (με ήττα του ”δημοκράτη” κ. Σαντάμ από τους ”σφαγείς των λαών” αμερικάνους) είναι ενδεχόμενο να αλλάξει άρδην το σκηνικό. Όχι για ψυχολογικούς και μόνο λόγους! Κι η ώρα που το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει δεν είναι μακριά…

Προς το παρόν ας αφήσουμε την υποκρισία και ας προσπαθήσουμε να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με λιγότερη υστερία σε σχέση με αυτή που καλλιεργούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Θανάσης Μαυρίδης

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v