Στο ρελαντί η Σοφοκλέους

Μόνο διατηρώντας την ταχύτητα στο ρελαντί, δηλαδή ελαχιστοποιώντας τις πωλήσεις, δεδομένου ότι δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον, μπορεί να συνεχίσει η Σοφοκλέους. Ζητούμενο, ειδικά σε αυτή τη φάση, είναι η προάσπιση του Δείκτη, ενώ επιθυμητό εύρος διακύμανσης οι 1.665 – 1.672 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αποδοτικότερη άμυνα είναι αυτή της ”διπλής ζώνης”. Η πρώτη γραμμή άμυνας γίνεται μέσω των συναλλαγών, ενώ η δεύτερη μέσω συγκεκριμένων μετοχών.

Με βάση τις συναλλαγές των τελευταίων συνεδριάσεων, καθίσταται προφανές πως σε μια ρηχή αγορά όπου δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον θα πρέπει να ελαχιστοποιηθεί η προσφορά, δηλαδή, οι πωλήσεις. Αυτό αφορά στη συνολικότερη ”συμφωνία κυρίων” που φαίνεται να έχει επιτευχθεί, καθώς ήπιων τόνων τακτική ακολουθείται από τους συνήθεις υποτιμητές των παραγώγων.

Παρατηρείται όμως αύξηση συναλλαγών σε μετοχές όπου υπάρχει τάση και μέσω αυτών διαμορφώνεται η διακύμανση του FTSE 20. Συγκριτικά αυξημένες είναι οι συναλλαγές στις μετοχές των Coca - Cola, Eurobank, ΟΤΕ, μετοχές που ”κρατούν” τον FTSE 20 κοντά στις 830 μονάδες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να περιορίζονται οι απώλειες του Δείκτη, στη χειρότερη περίπτωση, μέχρι τις 1.661,2 μονάδες. Είναι όμως απογοητευτική η εικόνα της ευρύτερης αγοράς, καθώς ελάχιστες είναι οι μετοχές που αντιδρούν.

Σε καθεστώς επιτήρησης, πλέον, η μετοχή της Connection, κινείται στα 0,22 ευρώ, εν αναμονή της καθοριστικής για το μέλλον της εταιρίας συνάντησης, με τις πιστώτριες τράπεζες στις 13.00’.

Από τις μετοχές που αντιδρούν ξεχωρίζει η Delta Singular μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τα ΚΑΕ προς τα 7,6 ευρώ, σταθερά ο Καμπάς, για μια ακόμα συνεδρίαση ο Γερμανός και, ”κρατά” τα 8,50 ευρώ ο ΟΠΑΠ. Για την επόμενη ώρα προέχει, όσο οδυνηρό κι αν είναι, η ”υπεράσπιση” του Δείκτη και όχι των μετοχών, αφού κάτι τέτοιο ούτως ή άλλως δεν είναι εφικτό.

Αυτό γιατί, μέσω της σταθεροποίησης του Δείκτη, είναι δυνατή η τήρηση από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές της συμφωνίας, αποτέλεσμα της οποίας είναι η νηνεμία στην αγορά παραγώγων και η ελαχιστοποίηση των ρευστοποιήσεων δεικτοβαρών μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v