Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια σταθεροποίησης με αιχμή την Alpha

Με αιχμή την Alpha Bank επιχειρείται προσπάθεια σταθεροποίησης, με τον FTSE να υποχωρεί, αλλά να ”κρατά” υψηλότερα της περιοχής στήριξης. Κέρδη σημειώνονται για ΟΠΑΠ, 3E, Αγροτική, Γενική. Σχετικά πιο ισορροπημένη εμφανίζεται και η σχέση ανοδικών προς καθοδικές μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εν μέρει επιτυχής είναι η μέχρι στιγμής προσπάθεια σταθεροποίησης ενός μέρους της αγοράς.

Με τον Γ.Δ. στις 5.085 μονάδες (-0,5%), τη στιγμή που τα Συμβόλαια του S&P -500 έδειχναν ανοδική αντίδραση της τάξεως του 0,5%.

Ο FTSE διαμορφώνεται στις 2.695 μονάδες (δηλαδή υψηλότερα της περιοχής στήριξης των 2.680 μονάδων), με απώλειες 0,60%.

Αυτό κατά μείζονα λόγο οφείλεται στην υπεραπόδοση της Alpha Bank, που με 2,57% φτάνει στα 24,70 ευρώ.

Στο σχετικό θέμα αναφέρονται περισσότερα για τον σχεδιασμό σε επίπεδο ομίλου αλλά και για το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.

Υψηλότερα κατά 1,03% στα 27,48 ευρώ φτάνει η μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ οριακές είναι οι απώλειες για την Εθνική (στα 46,36 ευρώ) και τη ΔΕΗ (στα 35,98 ευρώ).

Ενεργό παραμένει το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της 3E (στα 31,30 ευρώ με 0,97%), ενώ η ”μόχλευση” φαίνεται να αποδίδει καρπούς σε δύο ”μεσαίους παίκτες” του τραπεζικού κλάδου.

Τόσο στην Αγροτική (στα 4 ευρώ με 1,53%) όσο και στη Γενική (στα 5,30 ευρώ με 3,1%), συνεχίζονται οι τοποθετήσεις επενδυτικών κύκλων.

Για διαφορετικούς λόγους στις δύο περιπτώσεις, επενδυτικοί κύκλοι ποντάρουν στην ανοδική αντίδραση των δύο μετοχών και λαμβάνουν θέσεις τις τελευταίες 1 - 2 εβδομάδες.

Σχετικά πιο ισορροπημένη εμφανίζεται και η σχέση ανοδικών προς καθοδικές μετοχές, με την Intralot, από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση να κρατά κέρδη κοντά στο 2% (13,98 ευρώ), ενώ από τις μικρότερες κατηγορίες ξεχωρίζουν η Alcatel (4,98 ευρώ), η Newsphone (1,14 ευρώ), η Εβροφάρμα (1,65 ευρώ) αλλά και οι εταιρίες Ιπποτούρ, Lannet, Marac, Betanet, Μουζάκης και ΑΕΓΕΚ.

Δεδομένης της αστάθειας που επικρατεί στις αγορές και των εκτιμήσεων για δύσκολη αρχή της χρονιάς, θεωρούμε σε γενικές γραμμές λογική την αντίδραση ενός μέρους της αγοράς και ικανοποιητική την ενεργοποίηση των αντανακλαστικών επενδυτικών κύκλων στην περίπτωση της Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Αγροτικής, Γενικής, 3E και ακόμη ορισμένων περιπτώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v