Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΒ: Πώς σχολιάζει η HSBC το deal με Plus Hellas

Θετικό στρατηγικά και τακτικά βρίσκει η HSBC με μια πρώτη ματιά το deal της AB με την Plus Hellas, αναφέροντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να εκφράσει άποψη για το ύψος του τιμήματος, καθώς η Plus δεν είναι υποχρεωμένη να δημοσιεύει ισολογισμό.

ΑΒ: Πώς σχολιάζει η HSBC το deal με Plus Hellas
Ξεκάθαρα ενισχυτικό της θέσης της ΑΒ στην εγχώρια αγορά και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου υποεκπροσωπείται, βρίσκει η HSBC το deal εξαγοράς της Plus Hellas από την ελληνική εταιρία, έναντι 69,5 εκατ. ευρώ.

Από στρατηγική άποψη το deal φαίνεται απόλυτα λογικό, αναφέρει η χρηματιστηριακή, η οποία εκτιμά ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει ως επιπλέον καταλύτης για την ΑΒ, ωθώντας το μελλοντικό προφίλ ανάπτυξης του ομίλου. Η ΑΒ ετοιμάζεται να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, να βελτιώσει περισσότερο τη γεωγραφική της διασπορά και να ενισχύσει τη θέση της έναντι των προμηθευτών που θα οδηγήσει σε ουσιώδη περικοπή κόστους λόγω συνεργιών.

Όπως επισημαίνει στο πρωινό της report η χρηματιστηριακή, σε ό,τι αφορά το κόστος της εξαγοράς, δεν επιθυμεί να εκφράσει άποψη, μια και όντας μέλος ενός ξένου ομίλου (του Tangelmann) η Plus Hellas δεν είναι υποχρεωμένη βάσει του ελληνικού δικαίου να δημοσιεύει ισολογισμούς.

Εκτίμηση της χρηματιστηριακής είναι ότι η ΑΒ θα χρηματοδοτήσει το deal μέσω της ισχυρής ταμειακής της θέσης (περίπου 16,5 εκατ. ευρώ, από ένα σύνολο 36 εκατ. ευρώ, που είναι οι σχετικές προβλέψεις της HSBC για το 2008) αλλά και μέσω τραπεζικού δανεισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v