Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Εισαγόμενη” εξασθένηση της τάσης στο ΧΑ...

Δεν άρεσαν τα νέα για τις θέσεις εργασίας από τις ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές αγορές ”γυρίζουν” χαμηλότερα. Στις 5.140 μονάδες διαμορφώνεται ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑ που χάνει σημαντικό μέρος από τα αρχικά κέρδη. Περισσότερες οι μετοχές που κινούνται χαμηλότερα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι αγορές ”γυρίζουν” καθώς τα νεότερα που έρχονται από την Αμερική για τις νέες θέσεις εργασίας είναι χειρότερα από αυτό που εκτιμούσαν οι αναλυτές. Τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, και η τάση μεταφέρεται εν μέρει και στο ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να χάνει σημαντικό μέρος από τα κέρδη του.

Περίπου μια ώρα πριν από το τέλος της συνεδρίασης, υπερίσχυαν οι πωλητές σε Πειραιώς, Eurobank, ΔΕΗ, ενώ ”έχανε” και πάλι τα 47 ευρώ η μετοχή της Εθνικής.

Ο FTSE υποχωρούσε προς τις 2.720 (0,3%), ενώ περισσότερες ήταν οι μετοχές που υποχωρούσαν έναντι των 100 που κρατούσαν μέρος από τα κέρδη τους.

Οι συναλλαγές παρέμεναν ικανοποιητικές σε μετοχές των Εθνικής, Alpha Bank, ΕΧΑΕ, Αγροτικής, ΟΤΕ, 3Ε, Κύπρου, με τους αγοραστές να επιμένουν σε υψηλές τιμές.

Στην περίπτωση μάλιστα της 3Ε, η τιμή κρατούσε στα 31,48 ευρώ (3,21%).

Παρά το ”γύρισμα” της αγοράς, τουλάχιστον μέχρι τις 15:35 δεν σημειώνονταν ιδιαίτερες πωλήσεις σε μετοχές εταιριών που παρέμεναν ψηλά στον πίνακα από πλευράς απόδοσης.

Αυτό παρατηρούνταν για τη μετοχή της PC Systems στα 0,97 ευρώ, της Vivere στα 0,78 ευρώ, του Τηλέτυπου στα 4,64 ευρώ, της Αγροτικής Ασφαλιστικής στα 3,8 ευρώ, της ΑΝΕΚ στα 2,5 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v