Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG International: Υποβάθμιση σε ”sell” από UBS

Σε ”sell” από ”neutral” υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της EFG International η UBS, προχωρώντας παράλληλα σε μείωση κατά 33% της τιμής-στόχου, στα 40 ελβετικά φράγκα, από 60 ελβετικά φράγκα προηγουμένως.

EFG International: Υποβάθμιση σε ”sell” από UBS
Σε ”sell” από ”neutral” υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της EFG International η UBS σε πρόσφατη έκθεσή της, προχωρώντας παράλληλα σε μείωση κατά 33% της τιμής-στόχου, στα 40 ελβετικά φράγκα, από 60 ελβετικά φράγκα προηγουμένως.

Επιπλέον, ο διεθνής οίκος προχώρησε σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας κατά 10% και 15% για το 2008 και το 2009 αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη UBS, η εισροή καθαρού νέου χρήματος το γ’ τρίμηνο του 2007 ήταν αδύναμη και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί. Ο οίκος προβλέπει επιβράδυνση του ρυθμού πρόσληψης private bankers. Όπως επισημαίνει, οι πιέσεις αυξάνονται από την υποχώρηση του δολαρίου και από τις επιδόσεις των διεθνών χρηματιστηριακών αγορών.

Όσον αφορά στο θέμα των εξαγορών, η UBS σημειώνει πως η EFG International επεκτείνεται σε μη βασικούς τομείς δραστηριότητας που μέχρι το 2010 θα αντιπροσωπεύουν το 30% της κερδοφορίας της. Όπως εκτιμά ο διεθνής οίκος, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιέσεις και σε περιορισμό της ορατότητας όσον αφορά στην κερδοφορία. Επίσης, ο οίκος υπολογίζει πως η τράπεζα διαθέτει λιγότερο ρευστό για μελλοντικές εξαγορές απ’ όσο πιστεύει η αγορά.

Η μετοχή της EFG International αντέδρασε με διολίσθηση 4,7% στις πρωινές ευρωπαϊκές συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v