Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι…χλιδάνεργοι

Οι αγορές είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Και το χρηματιστήριο, όσο και αν δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά, σίγουρα ”επικοινωνεί” με την αγορά εργασίας, άρα και με την ανεργία. Η εικόνα αρκετών πολυτελών ΙΧ παρκαρισμένων έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ τις ημέρες που μοιράζονται τα επιδόματα ανεργίας λέει πολλά.

Οι…χλιδάνεργοι
Καλημέρα

Οι αγορές είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Η μία επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα την άλλη, σε μικρό ή σε μεγάλο βαθμό.

Και το χρηματιστήριο, όσο και αν δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά, σίγουρα ”επικοινωνεί”, μέσω των επιχειρήσεων που είναι εισηγμένες σε αυτό, με την αγορά εργασίας, άρα και με την ανεργία.

Την εικόνα αρκετών πολυτελών ΙΧ παρκαρισμένων έξω από τα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΔ τις ημέρες που μοιράζονται τα επιδόματα ανεργίας ομολογώ ότι δεν μπορούσα να τη φανταστώ.

Μου την περιέγραψε ένας πολύ γνωστός παράγοντας της χρηματιστηριακής αγοράς, από αυτούς που κυκλοφορούν στην πιάτσα και ξυπνάνε πρωί.

Είναι μια εικόνα που σίγουρα λέει πολλά και που επιβεβαιώνει κάποια τελευταία ρεπορτάζ τα οποία έκαναν λόγο για τους ”χλιδάνεργους”.

Πρόκειται για μία αξιοπρόσεκτη ομάδα νέων, οι οποίοι αρνούνται να εργαστούν για τον βασικό μισθό και που βασιζόμενοι στα εισοδήματα της οικογένειας προτιμούν να απολαμβάνουν τον καφέ τους και τα ποτά τους από μαγαζί σε μαγαζί.

Δικαίωμα μέχρις εδώ του καθενός να επιλέγει πότε και αν θα εργαστεί. Αυτό, όμως, μέχρι το σημείο που επηρεάζει τον οικογενειακό του προϋπολογισμό.

Γιατί από τη στιγμή που το ”παιδί” εγγράφεται στους καταλόγους των ανέργων και πηγαίνει με τη Mercedes να πάρει το κρατικό επίδομα, πέφτει σε όλους μας λόγος να αντιδράσουμε.

Και πρώτο από όλους οφείλει να αντιδράσει το κράτος, το οποίο μπορεί κάλλιστα να αυξήσει τα επιδόματα για όσους είναι πραγματικά άνεργοι και έχουν ανάγκη, κόβοντας με το μαχαίρι τα επιδόματα από τους χλιδάνεργους.

Πώς; Δίνοντάς τους… ΜΗΔΕΝ ΕΠΙΔΟΜΑ, μετά τη δεύτερη ή την τρίτη φορά που θα αρνηθούν εργασία (σχετική με τα προσόντα τους), την οποία θα προτείνει επίσημα ο οργανισμός.

Δηκτικός


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v