Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι κινήσεις ΟΤΕ - Εθνικής για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας τους, το ενδιαφέρον της ΔΕΗ για μονάδα παραγωγής στην Ελασσόνα και η προαναγγελία νέων αυξήσεων στα τιμολόγια, όπως και η εξαγορά της Plus από την ΑΒ Βασιλόπουλος είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι κινήσεις ΟΤΕ - Εθνικής για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας τους, το ενδιαφέρον της ΔΕΗ για μονάδα παραγωγής στην Ελασσόνα και η προαναγγελία νέων αυξήσεων στα τιμολόγια, όπως και η εξαγορά της Plus από την ΑΒ Βασιλόπουλος είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

ΟΤΕ: Εταιρίες διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας του σχεδιάζει να ιδρύσει εντός του 2008 ο ΟΤΕ. Όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, οι εταιρίες real estate του ΟΤΕ θα εισαχθούν στο χρηματιστήριο. Σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις της Ρουμανίας και της Σερβίας σχεδιάζεται η εισαγωγή της Telecom Serbia στο Χρηματιστήριο του Βελιγραδίου και της RomTelecom στα χρηματιστήρια του Βουκουρεστίου και του Λονδίνου.

Εν τω μεταξύ, λίγο υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις της διοίκησης του ΟΤΕ κινήθηκε ο αριθμός των Ελλήνων καταναλωτών που αποφάσισε να αλλάξει τον τηλεπικοινωνιακό του πάροχο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ημερησίας”, ο αριθμός των γραμμών που είχαν μεταφερθεί μέχρι τις 31/12/2007 έφτασε περίπου στις 274.000, έναντι 250.000 που ήταν η εκτίμηση του Οργανισμού.

Εθνική Τράπεζα: Την ενεργή διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ομίλου φέρεται να εξετάζει η διοίκηση της ΕΤΕ και δεν αποκλείεται εντός των επόμενων μηνών η ίδρυση Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων κατά τα πρότυπα που επιβάλλει το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο, γράφει η ”Ημερησία”, σημειώνοντας πως σήμερα η αξία της ακίνητης περιουσίας του ομίλου αποτιμάται σε 1 δισ. ευρώ.

Αγροτική Τράπεζα: Την απόφαση να πουλήσει το 2,2% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς που ελέγχει έχει λάβει η διοίκηση της ΑΤΕbank με στόχο να αποκομίσει υπεραξίες, ενδεχομένως και μέσα στο α’ τρίμηνο του 2008, σύμφωνα με το ”Χρηματιστήριο”.

ΔΕΗ: Το αυξημένο ενδιαφέρον της ΔΕΗ για εκμετάλλευση του κοιτάσματος λιγνίτη που υπάρχει στην επαρχία Ελασσόνας και ειδικότερα για την κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή εκδήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος, κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα, γράφει η ”Ναυτεμπορική”. Μεταξύ άλλων, ο κ. Αθανασόπουλος ανακοίνωσε και νέα αύξηση των τιμολογίων κατά 7% από τον Ιούλιο του 2008.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Με την εξαγορά της γερμανικής εκπτωτικής αλυσίδας Plus από την ΑΒ Βασιλόπουλος, έναντι 69,5 εκατ. ευρώ, σηματοδοτείται ένας νέος γύρος ανακατατάξεων και έντασης του ανταγωνισμού στο λιανικό εμπόριο. Όπως σημειώνει η ”Ημερησία”, τα καταστήματα Plus θα αναβαθμιστούν και θα φέρουν την επωνυμία τής ΑΒ Βασιλόπουλος.

Ντυνάν: Απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται για το τι μέλλει γενέσθαι με τη συμφωνία Ντυνάν - Eurohospital, που προς το παρόν αναμένει τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, θα επιχειρήσει να δώσει ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του κΚοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν, κ. Ανδρέας Μαρτίνης, μεθαύριο Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου, επισημαίνει η ”Ημερησία”.

Τράπεζες: Στον επανακαθορισμό της στρατηγικής τους στην Ελλάδα, στην οποία διαθέτουν παρουσία, εκτιμάται ότι θα προβούν μέσα στο 2008 τέσσερις μεγάλες ξένες τράπεζες. Σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, πρόκειται για τις Citigroup, HSBC, Societe Generale και BNP Paribas, οι οποίες αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά από την πώληση θυγατρικών και την πώληση καταστημάτων, έως και νέες εξαγορές.

Λιμάνια: Προβλήματα στη διακίνηση εμπορευμάτων άρχισαν ήδη να σημειώνονται στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την επικείμενη παραχώρηση των σταθμών εμπορευματοκιβωτίων σε ιδιώτες, αναφέρουν τα ”Νέα”.

Διόδια: Νέες τιμές στα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου ισχύουν από σήμερα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, η απλή διέλευση για τα επιβατικά Ι.Χ. διαμορφώνεται στα 11,20 ευρώ, ενώ για τις μοτοσικλέτες στο 1,80 ευρώ. Για τα φορτηγά οι τιμές ξεκινούν από 17,30 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 38 ευρώ, ενώ για τα λεωφορεία οι τιμές ξεκινούν από 26,20 ευρώ και φτάνουν τα 56,50 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v