Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξομαλύνονται οι πιέσεις

Σε υψηλά έτους και κοντά στην κορυφή των τελευταίων 93 μηνών συνεχίζεται η συνεδρίαση, με ΕΤΕ, ΔΕΗ, MPB και ΟΠΑΠ να σημειώνουν υψηλές συναλλαγές από τις μετοχές του ”20άρη”. Απορροφήθηκε μεγάλο μέρος των βραχυπρόθεσμων πιέσεων στις μετοχές των ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίος, με τη δημόσια εγγραφή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής να ξεκινά μεθαύριο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επανέρχεται προς τις 5.300 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, μετά τη μικρή πίεση που δέχτηκε από τις 12:30 μέχρι τις 13:30.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 5.296 μονάδες, ενώ ο FTSE 20 ενισχύεται κατά 0,4% και φτάνει προς τις 2.810 μονάδες.

Στη μετοχή της Εθνικής πραγματοποιείται και σήμερα ο μεγαλύτερος τζίρος, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 2,2 εκατ. μετοχές, πολύ κοντά στη μέγιστη τιμή του τίτλου της των 47 ευρώ.

Το γεγονός και μόνο πως ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται (ενδοσυνεδριακά) σε μέγιστο έτους και σε υψηλό 93 μηνών επιβεβαιώνει τη δυναμική της αγοράς και την ευχέρεια των ισχυρών παικτών να απορροφούν τις βραχυπρόθεσμες διορθώσεις.

Αυτό παρατηρήθηκε στην περίπτωση των μετοχών του ομίλου Μυτιληναίου (ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίος), όπου έπειτα από σημαντική, πλην όμως βραχυπρόθεσμη, ισχυρή πίεση, απορροφήθηκε μεγάλο μέρος της προσφοράς και στη συνέχεια η κατάσταση εξισορροπήθηκε σε μεγάλο βαθμό.

Από τον ευρύτερο κλάδο της ενέργειας, στη μετοχή της ΔΕΗ συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση, ο Ρόκας κρατά τα 24,10 ευρώ, ενώ μεθαύριο ξεκινά η διαδικασία δημόσιας εγγραφής για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, που ολοκληρώνεται την Παρασκευή (2/11/2007).

Από τον ”20άρη”, υψηλότερα μέχρι 0,85% εμφανίζονται οι αγοραστές στη μετοχή του ΟΠΑΠ, όπου τις τελευταίες συνεδριάσεις τοποθετούνται ξένα κεφάλαια.

Από τον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων-ειδών διατροφής, η επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών της Vivartia φαίνεται πως φέρνει πιο κοντά τη διάθεση μειοψηφικού ποσοστού της εισηγμένης σε ξένο επενδυτή (ή σε ξένους).

Η μετοχή της διαμορφώνεται μέχρι και 3% χαμηλότερα, στην περιοχή των 25 ευρώ.

Στις 14:55 ο Γενικός Δείκτης ενισχυόταν κατά 0,38%, ο FTSEM 40 κατά 0,45%, ενώ το σύνολο των συναλλαγών δεν ξεπερνούσε τα 300 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v