Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για το εννεάμηνο ΕΧΑΕ

Στα 64,6 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου 2007 της ΕΧΑΕ καταγράφοντας άνοδο 51,5%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 4 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News. Τα σημεία-”κλειδιά” για τα αποτελέσματα, οι εκτιμήσεις για τα EBITDA και οι πωλήσεις.

Δημοσκόπηση του euro2day για το εννεάμηνο ΕΧΑΕ
Στα 64,6 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου 2007 της ΕΧΑΕ καταγράφοντας άνοδο 51,5% σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 4 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Εurobank Sec., Marfin Analysis, Νational Sec. – P&K και Piraeus Sec.

To εύρος των εκτιμήσεων διαμορφώνεται μεταξύ των 63,7 εκατ. και 66,6 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές τονίζουν τα έσοδα και τις προμήθειες από το μεγάλο όγκο συναλλαγών στο Χ.Α.

Η κ. Μ. Ψύλλου της Marfin Analysis προέβλεψε ένα καλό τρίμηνο για την ΕΧΑΕ λόγω των υψηλών ημερήσιων συναλλαγών στο Χ.Α. αλλά και εξαιτίας των αυξήσεων στα κεφάλαια.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε το γεγονός να υπάρξει μικρή αύξηση στα κόστη της ΕΧΑΕ ένεκα της μεταφοράς στο νέο κτίριο.

Τα ενοποιημένα ΕΒΙTDA εννεαμήνου προβλέπεται να ενισχυθούν κατά 41% στα 87,3 εκατ. ευρώ με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται μεταξύ των 86,7 και 89,5 εκατ. ευρώ.

Η κ. Ευθ. Γιάγκου της Eurobank Sec. προέβλεψε ιδιαίτερα ισχυρά EBITDA λόγω των υψηλών περιθωρίων, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτά θα αποτελέσουν συνέχιση της τάσης που παρατηρήθηκε στο εξάμηνο.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις προβλέπεται να ανέλθουν στα 116,8 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο κατά 34,6%, ενώ το εύρος των προβλέψεων διαμορφώνεται μεταξύ των 116,1 εκατ. και 117,3 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Π. Κλάδης της National Sec. – P&K εξήγησε πώς η ισχυρή επιχειρηματική δραστηριότητα, που έλαβε χώρα στο γ΄ τρίμηνο, θα οδηγήσει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα τα έσοδα της ΕΧΑΕ.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι αναφέρεται στις μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου των MIG, Eurobank, Πειραιώς και Alapis, οι οποίες αναμένεται να ενισχύσουν τα έσοδα της ΕΧΑΕ με περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ.

Κατά το γ΄ τρίμηνο του 2007 τα καθαρά κέρδη, τα EBITDA και οι πωλήσεις της ΕΧΑΕ προβλέπεται να ανέλθουν στα 24,3 εκατ., 33,8 εκατ. και 44,7 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Η ΕΧΑΕ ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου στις 29 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v