Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπεραπόδοση ΔΕΗ σε μουντό κλίμα

Μικρές απώλειες σημειώνονται για τις μετοχές της Εθνικής, της Πειραιώς και της Eurobank. Αντισταθμίζονται, εν μέρει, οι απώλειες για τον FTSE 20 από την υπεραπόδοση της ΔΕΗ και της MPB. Βραχυπρόθεσμη θεωρούν χρηματιστηριακοί παράγοντες την πίεση που δέχονται οι μετοχές του ομίλου Μυτιληναίου μετά το νέο guidance.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μια ή άλλη στην αγορά, με τους πωλητές να υπερισχύουν έστω και λίγο σε δεικτοβαρείς μετοχές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ήπιων τόνων διόρθωση της Εθνικής προς τα 46,88 ευρώ, με συναλλαγές 1,2 εκατ. τεμαχίων, της Eurobank προς τα 26,34 ευρώ και της Πειραιώς προς τα 27,48 ευρώ.

Στον FTSE 20 εξισορροπητικά φαίνεται να λειτουργεί η ΔΕΗ, η μετοχή της οποίας ενισχύεται μέχρι 1,6% στα 28,20 ευρώ.

Μέχρι και 0,5% χαμηλότερα διαμορφώνεται ο FTSEM 40, καθώς πιέζονται οι μετοχές του Μυτιληναίου. Στο σχετικό θέμα του euro2day.gr αναφέρονται λεπτομέρειες για την αναθεωρημένη πρόβλεψη του ομίλου σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης του 2007.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι αποδίδουν στη νέα εκτίμηση τη σημαντική υποχώρηση του Μυτιληναίου προς τα 40,80 ευρώ και της ΜΕΤΚΑ μέχρι τα 17 ευρώ, ενώ τονίζουν ότι η αγορά παραβλέπει πως με το νέο guidance τα κέρδη εμφανίζονται σημαντικά αυξημένα.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ως βραχυπρόθεσμες τις πιέσεις στις μετοχές των δυο εταιριών, καθώς αναφέρονται στην ιδιαίτερα… θερμή συγκυρία για τον κλάδο.

Από τον ίδιο κλάδο, η μετοχή του Ρόκα μετά την καταγραφή υψηλής τιμής στα 24,60 ευρώ ισορροπεί στα 24,10 ευρώ, με σημαντικά όμως κέρδη (4,5%).

Στις 13:15 οι συναλλαγές δεν ξεπερνούσαν τα 165 εκατ. ευρώ, στοιχείο ενδεικτικό ενός κλίματος επιφυλακτικότητας και ήπιων τόνων που επικρατεί στην αγορά σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v