Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όλο και υψηλότερα για Εθνική - 3E

Σε μια μάλλον χαμηλών τόνων και μέτριων συναλλαγών συνεδρίαση ο Γ.Δ. φτάνει μέχρι τις 5.269 μονάδες. Το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών πραγματοποιείται στην Εθνική, η μετοχή της οποίας βρίσκεται σε νέα ιστορικά υψηλά με τζίρο 30 εκατ. ευρώ. Σε ιστορικά υψηλές τιμές συνεχίζονται οι τοποθετήσεις στη μετοχή της Coca Cola 3E.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και ανατροπές κυλούν τα πρώτα 40-45 λεπτά της συνεδρίασης.

Σε έναν ρυθμό μάλλον... ράθυμο για τον Γ.Δ., μεταξύ 5.256 – 5.269 μονάδων και με συναλλαγές που φτάνουν στα 65 εκατ. ευρώ στις 11:10.

Από αυτά περίπου 12 εκατ. αφορούν σε πακέτα, ενώ άλλα 26 σε συναλλαγές που και σήμερα είναι ιδιαίτερα αυξημένες στη μετοχή της Εθνικής, η οποία διαπραγματεύεται σε νέα ιστορικά υψηλά.

Αυξημένος τζίρος πραγματοποιείται στη μετοχή της Πειραιώς, της Eurobank που υποχωρεί κατά 0,4% προς τα 26,4 ευρώ αλλά και του Τ.Τ..

Για το Τ.Τ. μεγάλη μερίδα παικτών προεξοφλεί πως τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρχει κινητικότητα τόσο από την πλευρά των φερόμενων ως ενδιαφερομένων να αποκτήσουν το ποσοστό του Δημοσίου όσο και από τους χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου.

Άλλωστε, και από τεχνικής πλευράς η μετοχή του Τ.Τ., που λόγω των γνωστών προβλημάτων έχει πιεστεί σημαντικά, χρωστά μία τεχνική αντίδραση.

Εάν μάλιστα η νέα διοίκηση του κ. Άγγελου Φιλιππίδη προχωρήσει άμεσα στο απαραίτητο ξεκαθάρισμα του προβληματικού χαρτοφυλακίου της τράπεζας σε δομημένα και... άλλα προϊόντα, η εισηγμένη θα χρήζει πράγματι προσοχής.

Αγοραστές μέχρι τα νέα υψηλά των 43,60 ευρώ επιμένουν στη μετοχή της Coca Cola 3E, αν και ο μέχρι τώρα τζίρος είναι μάλλον μετριότερος από ό,τι χθες.

Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί πως για τη μετοχή του ομίλου καταγράφεται θετική απόδοση 17,8% τις τελευταίες 30 ημέρες (μέχρι και το χθεσινό κλείσιμο) από τα 36,5 ευρώ προς την τρέχουσα τιμή.

Αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνται και στη μετοχή των ΕΧΑΕ, όπου οι αγοραστές και γνώριμοι είναι και μεθοδικοί.

Και στα Ελληνικά Χρηματιστήρια εκτιμούμε πως τις επόμενες εβδομάδες θα δρομολογηθούν εξελίξεις που θα δικαιολογούν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σχετικά υψηλός τζίρος στη μετοχή της Σιδενόρ μέχρι τα 13,64 ευρώ, της Motor Oil μέχρι τα 17,28 ευρώ και της Αγροτικής μέχρι τα 3,98 ευρώ.

Από πλευράς απόδοσης, μέχρι τώρα δεν σημειώνονται και σπουδαία πράγματα, καθώς ο τζίρος πλην ελαχίστων περιπτώσεων παραμένει μέτριος για μετοχές εταιριών χαμηλότερης αποτίμησης.

Με βάση τον τζίρο ξεχώριζε η αντίδραση του Ικτίνου προς το 1,17 ευρώ, της Audiovisual στα 4,80 ευρώ, του Πλαισίου στα 8,50 ευρώ, της Βιοτέρ στο 1,10 ευρώ, της ΕΛΓΕΚΑ στα 2,13 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v