Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Το επιχειρησιακό σχέδιο της Vivartia που ανακοινώθηκε χθες, η ρήξη της ΓΕΝΟΠ με τη διοίκηση της ΔΕΗ αναφορικά με το business plan, τα σχέδια της κυβέρνησης για επιτάχυνση των διαδικασιών παραχώρησης της διαχείρισης ΟΛΠ-ΟΛΘ σε ιδιώτες και τα πλάνα για τις αποκρατικοποιήσεις των τραπεζών είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Το επιχειρησιακό σχέδιο της Vivartia που ανακοινώθηκε χθες, η ρήξη της ΓΕΝΟΠ με τη διοίκηση της ΔΕΗ αναφορικά με το business plan, τα σχέδια της κυβέρνησης για επιτάχυνση των διαδικασιών παραχώρησης της διαχείρισης ΟΛΠ-ΟΛΘ σε ιδιώτες και τα πλάνα για τις αποκρατικοποιήσεις των τραπεζών είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Vivartia: Σειρά από εξαγορές προαναγγέλλει η Vivartia μέσω του νέου επιχειρηματικού της σχεδίου για την πενταετία 2008 - 2012. Προς τούτο, αναφέρει η ”Καθημερινή”, σχεδιάζει να διαθέσει κεφάλαια 800 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, χωρίς να υπολογίζεται ενδεχόμενη επιβολή προστίμου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Vivartia αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για την πορεία των βασικών οικονομικών της μεγεθών. Υπολογίζει να επιτύχει την περίοδο 2008 - 2012 μέση ετήσια αύξηση πωλήσεων κατά 20,8% και EBITDA κατά 23,8%. Για φέτος εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών θα ανέλθει σε 1,108 δισ. ευρώ και τα EBITDA σε 166 εκατ. ευρώ. Για το 2008 προβλέπονται πωλήσεις 1,452 δισ. ευρώ και EBITDA 217 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία για τις 5 Νοεμβρίου αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, η οποία θα συνεχιστεί με κλιμακούμενες 48ωρες στην περίπτωση που η διοίκηση της Επιχείρησης προχωρήσει στην έγκριση του νέου επιχειρησιακού σχεδίου, αναφέρει η ”Καθημερινή”.

ΟΛΠ-ΟΛΘ: Ένα βήμα πιο κοντά στην παραχώρηση της διαχείρισης των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση μετά και την οριστικοποίηση των τελευταίων λεπτομερειών οι οποίες συζητήθηκαν χθες μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, γράφει το ”Βήμα”. Ο κ. Κ. Καραμανλής ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε τα δύο λιμάνια να προχωρήσουν σε διεθνείς διαγωνισμούς.

ΟΠΑΠ: Μετά τους κρυφούς όρους της σύμβασης του ΟΠΑΠ με την Intralot, η ”Ελευθεροτυπία” αποκαλύπτει ότι την προεκλογική περίοδο και υπό τη μορφή χορηγιών, μόλις μέσα σε 43 ημέρες ο οργανισμός μοίρασε περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ σε 1.400 φορείς, συλλόγους, αθλητικά σωματεία και ιερούς ναούς, με προτίμηση στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη.

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στο διάστημα μεταξύ 31 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι δημόσιες εγγραφές για την είσοδο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στο Χ.Α., στην κατηγορία μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

Unisystems: Σε αναστολή διαπραγμάτευσης θα οδηγηθεί η μετοχή της Unisystems μέσα στον Νοέμβριο, μετά την έγκριση της πλήρους εξαγοράς των μετοχών της από την Info-Quest για τη δημιουργία των δύο τμημάτων του ομίλου Quest, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”.

Τράπεζες: Μετά το Dubai Investment Group και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θεσμικά χαρτοφυλάκια από το Κατάρ αναζητούν να αποκτήσουν σημαντικά πακέτα μετοχών ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”Χρηματιστήριο”.

Αποκρατικοποιήσεις: Τον δεύτερο γύρο αποκρατικοποίησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι έτοιμη να ξεκινήσει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με το ”Βήμα”, το υπουργείο Οικονομίας επεξεργάζεται το πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο μέσα στο α’ εξάμηνο του 2008 θα έχουν υλοποιηθεί ή θα είναι έτοιμες να ολοκληρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις της Τράπεζας Αττικής, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας.

Φορολογία: Φόρους άνω των 200 εκατ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά, και μάλιστα εντόκως, στην εφορία τον Νοέμβριο 236 μεγάλες επιχειρήσεις, που σχημάτισαν αφορολόγητα αποθεματικά επενδύσεων για τις χρήσεις 2003 και 2004, τα οποία κρίθηκαν παράνομα με βάση την κοινοτική νομοθεσία περί αθέμιτου ανταγωνισμού, γράφει η ”Ημερησία”.

Σοφοκλέους: Το θερμό χρηματιστηριακό κλίμα που επικρατεί στη Σοφοκλέους κατά την τελευταία τριετία δεν έχει ανεβάσει μόνο τις τιμές των μετοχών, αλλά παράλληλα έχει αναβαθμίσει και τον ρόλο των ”οχημάτων”, έπειτα από εξαετή απαξίωση, αναφέρει η εφημερίδα ”Μέτοχος” στο κεντρικό της άρθρο με τίτλο ”Η επιστροφή των οχημάτων”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v