Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Τop picks οι ΕΤΕ και Τράπεζα Κύπρου

Επιβεβαιώνει τη θετική της στάση για την Εθνική Τράπεζα η Citigroup σε έκθεσή της με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου, όπου η ΕΤΕ συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της επιλογές μαζί με την Τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική Τράπεζα. Για τη μετοχή της Εθνικής η Citi επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 55 ευρώ, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 19%, ενώ για την Τράπεζα Κύπρου η τιμή-στόχος είναι 17 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 27%.

Citi: Τop picks οι ΕΤΕ και Τράπεζα Κύπρου
Επιβεβαιώνει τη θετική της στάση για την Εθνική Τράπεζα η Citigroup σε έκθεσή της με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου, όπου η ΕΤΕ συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της επιλογές μαζί με την Τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική Τράπεζα.

Η Citigroup επισημαίνει ότι οι ελληνικές και κυπριακές τράπεζες επωφελούνται από υγιή οικονομικά θεμελιώδη, από ισχυρές τάσεις στις κεφαλαιαγορές όπου δραστηριοποιούνται και από το ευνοϊκό οικονομικό περιβάλλον.

Στην Ελλάδα η αύξηση στους κύκλους εργασιών παραμένει ισχυρή, με τα συνολικά δάνεια να αυξάνονται με ρυθμό 18,5%, ενώ η Citi τονίζει ότι στις πρόσφατες συναντήσεις με τις διοικήσεις των τραπεζών επιβεβαιώθηκε ότι οι πιέσεις στα περιθώρια κερδοφορίας αμβλύνονται.

Το μακροοικονομικό και τραπεζικό περιβάλλον της Κύπρου παραμένει ισχυρό, με ετήσια αύξηση των δανείων κατά 30% και των καταθέσεων κατά 22%.

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει ισχυρή έκθεση στην Ελλάδα, αύξηση στα μερίδια αγοράς από την αγορά της Τουρκίας μέσω της Finansbank αλλά και προοπτική αναδιάρθρωσης. Η Τράπεζα Κύπρου και η Ελληνική Τράπεζα χαρακτηρίζονται από ισχυρή ανάπτυξη στην αγορά της Κύπρου.

Για τη μετοχή της Εθνικής η Citi επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 55 ευρώ, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 19%, ενώ για την Τράπεζα Κύπρου η τιμή-στόχος είναι 17 ευρώ, 27% υψηλότερα σε σχέση με τις τιμές των δύο μετοχών στις 25 Οκτωβρίου.

Για τον τίτλο της Ελληνικής Τράπεζας η Citigroup δίνει τιμή-στόχο 7,5 ευρώ, εκτιμώντας περιθώρια ανόδου 38% από την τιμή της μετοχής την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v