Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για 9μηνο της Alpha

Αύξηση 37% θα σημειώσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου της Alpha Βank προσεγγίζοντας τα 648 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 8 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial. Οι ”καταλύτες” και οι εκτιμήσεις για τα καθαρά έσοδα από τόκους.

Δημοσκόπηση του euro2day για 9μηνο της Alpha
Αύξηση 37% θα σημειώσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου της Alpha Βank προσεγγίζοντας τα 648 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 8 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial.

Προβλέψεις παρείχαν οι: UBS, Deutsche Bank, Eurobank Sec., National Sec. – P&K, Μarfin, Piraeus Sec., HSBC και Proton.

To εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται μεταξύ των 637 και 651 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές τονίζουν την ενίσχυση των χορηγήσεων αλλά και τα έκτακτα κέρδη των 80 εκατ. ευρώ από την πώληση της Alpha Aσφαλιστικής.

Η κ. Σ. Σκούρτη της HSBC εκτίμησε ότι το χαμηλότερο επίπεδο των προβλέψεων (provisions) θα αποτελέσει έναν από τους καταλύτες για τα καθαρά κέρδη της τράπεζας.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 10% στο 1,157 δισ. ευρώ, με τις προβλέψεις να διαμορφώνονται μεταξύ του 1,148 και 1,166 δισ. ευρώ.

Ο κ. Ν. Κοσκολέτος της National Sec. – P&K αναμένει υγιή ενίσχυση των χορηγήσεων, των οποίων το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης θα προέλθει από τις δραστηριότητες του εξωτερικού. Μάλιστα, προβλέπει ότι η αύξηση του ρυθμού των χορηγήσεων στο εννεάμηνο θα υπερβεί το 20%.

Ο κ. Αλ. Κύρτσης της UBS προέβλεψε ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους της Alpha θα βελτιωθούν περαιτέρω στο γ΄ τρίμηνο λόγω της ενίσχυσης των χορηγήσεων στην πιστωτική και καταναλωτική πίστη αλλά και των δραστηριοτήτων στη ΝΑ. Ευρώπη.

Τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες αναμένεται να ενισχυθούν κατά 15% στα 338 εκατ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται μεταξύ των 332 και 342 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Κ. Μανωλόπουλος της Marfin προέβλεψε πως τα έσοδα από προμήθειες θα καταγράψουν ικανοποιητική άνοδο δεδομένης της αυξημένης παρουσίας της τράπεζας στη λιανική αλλά και εξαιτίας της συμβολής των δραστηριοτήτων του εξωτερικού.

Η κ. G. Cibelly της Deutsche Bank εκτιμά ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους θα ενισχυθούν κατά 13%, τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες κατά 15%, ενώ τα κόστη προβλέπεται να αυξηθούν κατά 21%.

Ο κ. Ν. Λιανέρης της Proton Bank προέβλεψε επιτάχυνση του λειτουργικού κόστους κατά 15,1% το γ΄ τρίμηνο, προσεγγίζοντας τα 248,4 εκατ. ευρώ. Ωστόσο εκτίμησε ότι ο δείκτης κόστη προς έσοδα θα παραμείνει στο ”υγιές” 45,5% από 44,1% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Για το γ΄ τρίμηνο του 2007 τα καθαρά κέρδη, τα καθαρά έσοδα από τόκους αλλά και τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες προβλέπεται να ανέλθουν στα 194, 405 και 116 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

H Αlpha Bank ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου στις 30 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v