Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διακόπηκε το ανοδικό σερί στη Σοφοκλέους

Ύστερα από 8 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις ο Γ.Δ. έκλεισε με αρνητικό πρόσημο και μικρές απώλειες, ενώ δεν υπήρξε ουσιαστική διαφοροποίηση στη γενικότερη εικόνα του ταμπλό καθώς η τελική αναλογία μεταξύ ανοδικών – πτωτικών τίτλων διαμορφώθηκε στο 1 προς 1,5. Νέο ιστορικό υψηλό σε κλείσιμο για ΔΕΗ, Κύπρου και Frigoglass.

του Θ. Σταυρόπουλου

Διακόπηκε το σερί των 8 ανοδικών συνεδριάσεων για τον Γ.Δ. αφού σήμερα, παρά το ανοδικό ξεκίνημα και τα υψηλά ημέρας των 5.264,92 μονάδων που είδε σχετικά γρήγορα, ο Δείκτης ακολούθησε περίπου κάθετη πτωτική κίνηση μέχρι τις 5.216,18 μονάδες, ενώ από τις 13:59 μέχρι τις 16:30 ο Γ.Δ. αναλώθηκε σε μια κίνηση εύρους μόλις 8 μονάδων και συγκεκριμένα μεταξύ των 5.225 και 5.233 μονάδων.

Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν εμπόδισε να συνεχιστεί αυτό που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές συνεδριάσεις, δηλαδή η υπεροπλία των μετοχών με αρνητικό πρόσημο, αφού και σήμερα η τελική αναλογία μεταξύ ανοδικών - πτωτικών μετοχών διαμορφώθηκε περίπου στο 1 προς 1,5.

Μάταια περίμεναν ορισμένοι επαγγελματίες του χώρου διάχυση του ενδιαφέροντος σε μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό αν ξεκινούσε η πλάγια κίνηση για τον Γ.Δ. Και σήμερα οι κινήσεις των αγοραστών τόσο στην υψηλή όσο και στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις ήταν απόλυτα επιλεκτικές.

Με τον FT 20 να κλείνει με μηδενική μεταβολή, ουσιαστική διαφοροποίηση της τεχνικής εικόνας δεν υφίσταται. Έτσι, παραμένουν οι αντιστάσεις στις 2.780, 2.794 και 2.810 μονάδες και οι πρώτες στηρίξεις στις 2.768 – 2.762, 2.751 και 2.732 μονάδες.

Από τους τίτλους του FT 20 ασφαλώς την παράσταση έκλεψαν οι μετοχές των ΔΕΗ και Κύπρου. Όχι μόνο γιατί κατέγραψαν κέρδη άνω του 3% αλλά γιατί και οι δύο έκλεισαν σε νέο ιστορικό υψηλό. Από εκεί και πέρα αξιοσημείωτα κέρδη για τα ΕΛΠΕ, απλώς θετικό πρόσημο για ΟΠΑΠ, Εμπορική, Alpha Βank και ΜPB και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Τ.Τ. και Βιοχάλκο.

Αντίθετα, από τους κόκκινους τίτλους αξιοσημείωτες απώλειες για ΟΤΕ, Ιntralot, Πειραιώς και αρνητική μεταβολή για Εθνική, Αγροτική, Eurobank, 3Ε, ΕΛΤΕΧ, Cosmote, Motor Oil και Τιτάνα.

Ακολούθησαν τον βηματισμό της υποκείμενης οι εμπλεκόμενοι στην αγορά των παραγώγων χωρίς να αυξήσουν τις συναλλαγές, ενώ διατήρησαν τις υποτιμήσεις στα ΣΜΕ του FT 20.

Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική η τελική εικόνα με 93 ανοδικές μετοχές έναντι 149 πτωτικών και μόλις 7 τίτλοι με κέρδη από 5% έως 11,59%.

Στις πρώτες θέσεις των κερδισμένων ο κοινός και ο προνομιούχος τίτλος της ΑΕΓΕΚ με μαζικές τοποθετήσεις από όσους εκτιμούν ότι οι θετικές εξελίξεις είναι επί θύραις. Ακόμα μία θετική συνεδρίαση για τον Χατζηιωάννου, με ανοδικές διαθέσεις από την αρχή της συνεδρίασης η ΕΚΤΕΡ, κινητικότητα και αξιοσημείωτα ημερήσια κέρδη για Βιοκαρπέτ, Αλουμύλ, Vivartia, ενώ σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε η Frigoglass.

Tέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η μικτή αξία των συναλλαγών εκτοξεύτηκε στα 781 εκατ., όμως από αυτά πρέπει να αφαιρεθούν τα 364,2 εκατ. που αφορούσαν σε πακέτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v