Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τετάρτης

Οι εταιρίες Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη και Ιμπέριο πραγματοποιούν έκτακτες γενικές συνελεύσεις. Από σήμερα, εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι νέες μετοχές της Elbisco που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου. Σήμερα στις 12:30, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νικόλαος Χ. Γκαργκάνας θα παρουσιάσει την Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2007.

Η ατζέντα της Τετάρτης
Σήμερα, Τετάρτη

Εταιρικές πράξεις

Από σήμερα, εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 8.960.000 νέες (ΚA) μετοχές της εταιρίας ”ELBISCO” που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, υπέρ των παλαιών μετόχων. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 53.760.000 (ΚΑ) μετοχές, ονομαστικής αξίας € 1,50 εκάστης.

Γενικές συνελεύσεις

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ: Εκτακτη Γενική Συνέλευση, στις 13:00, στα γραφεία της εταιρίας, Σόλωνος 98, Αθήνα, με θέμα ημερησίας διάταξης: 1. Τροποποίηση άρθρου 4 (ΣΚΟΠΟΣ) του καταστατικού της εταιρίας.

ΙΜΠΕΡΙΟ: Έκτακτη γενική συνέλευση, των μετόχων της εταιρίας, στις 10:00, στο υποκατάστημα της εταιρίας, στο 29ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στη περιοχή Αφίδνες, Νομού Αττικής, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Υποβολή και έγκριση: α) του από 20 Ιουλίου 2007 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης των ανωνύμων εταιρειών ΑΡΓΩ ΓΚΡΟΥΠΑΖ Α.Ε. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΛΛΑΣ ΜΟΥΒΕΡΣ ΚΟΝΖΑΛΤΙΝΓΚ Α.Ε. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΩΝ, EXECUTIVE LOGISTICS ΔΙΑΝΟΜΕΣ-ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙΣ Α.Ε. και ΙΜΠΕΡΙΟ - ΑΡΓΩ ΓΚΡΟΥΠ Α.Ε. ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ με απορρόφηση των τριών πρώτων από την τελευταία, β) της επεξηγηματικής εκθέσεως του Δ.Σ. της Εταιρείας επί του ως άνω Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης, γ) των εκθέσεων των Ορκωτών Ελεγκτών - Λογιστών για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των απορροφούμενων εταιρειών και δ) της έκθεσης αποτίμησης της ελεγκτικής εταιρίας Grant Thornton Ανώνυμη Εταιρεία Ορκωτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων για το εύλογο και λογικό της προτεινόμενης σχέσης ανταλλαγής.

2. Έγκριση της συγχώνευσης των ανωνύμων εταιρειών ΑΡΓΩ ΓΚΡΟΥΠΑΖ Α.Ε. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΛΛΑΣ ΜΟΥΒΕΡΣ ΚΟΝΖΑΛΤΙΝΓΚ Α.Ε. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΩΝ, EXECUTIVE LOGISTICS ΔΙΑΝΟΜΕΣ-ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙΣ Α.Ε και ΙΜΠΕΡΙΟ - ΑΡΓΩ ΓΚΡΟΥΠ Α.Ε. ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ με απορρόφηση των τριών πρώτων από την τελευταία, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 69-77 του κ.ν. 2190/20 και των άρθρων 1-5 του ν. 2166/93.

3. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, λόγω της απορρόφησης των ΑΡΓΩ ΓΚΡΟΥΠΑΖ Α.Ε ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΛΛΑΣ ΜΟΥΒΕΡΣ ΚΟΝΖΑΛΤΙΝΓΚ Α.Ε. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΩΝ, EXECUTIVE LOGISTICS ΔΙΑΝΟΜΕΣ-ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙΣ Α.Ε. και τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της περί μετοχικού κεφαλαίου.

4. Ορισμός εκπροσώπου της Εταιρείας για την υπογραφή ενώπιον συμβολαιογράφου της πράξης σύμβασης συγχώνευσης.

5. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να ρυθμίσει τα λοιπά ζητήματα που ανακύπτουν από την εν λόγω συγχώνευση.

6. Παροχή άδειας σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθυντές της Εταιρείας σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 23 του κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύει.

7. Έγκριση της σύμβασης εργασίας μεταξύ της εταιρείας και του Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, κ Γαλιάσου Μιχαήλ, με την ιδιότητα του Εμπορικού Διευθυντή, σύμφωνα με το άρθρο 23α του κ.ν.2190/1920, όπως ισχύει.

8. Έγκριση της σύμβασης εργασίας μεταξύ της εταιρείας και του Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, κ Σπυρίδωνος Παπαρούνη, με την ιδιότητα του Γενικού Διευθυντή Επιχειρήσεων, σύμφωνα με το άρθρο 23α του κ.ν 2190/1920, όπως ισχύει.

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής (Αύγουστος).

- Εκτιμήσεις για τις εμπορευματικές συναλλαγές (Αύγουστος).

Διάφορα

* Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου στις 14.00, τα αποτελέσματα των Συμβουλίων Eurogroup και Ecofin (8-9/10/2007) στο Λουξεμβούργο. Στις 15.30, ο Υπουργός θα συναντηθεί με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρήστο Φώλια.

* Σήμερα στις 12:30, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νικόλαος Χ. Γκαργκάνας θα παρουσιάσει σε συνέντευξή του προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ την Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2007, που σύμφωνα με το Καταστατικό της Τράπεζας υποβάλλεται στη Βουλή των Ελλήνων και στο Υπουργικό Συμβούλιο. Προηγουμένως την ίδια ημέρα, στις 11:00 π.μ., ο κ. Διοικητής θα επιδώσει την Έκθεση στoν Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτριο Σιούφα.

* Σήμερα, στις 11:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή, με θέμα τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής.

* Συνεδριάζει στις 10:00 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, με βασικό θέμα συζήτησης τις θέσεις της για το ασφαλιστικό.

Διεθνή

ΗΠΑ

- Ομιλία του μέλους της Fed Rosengren.

- Ομιλία του Αμερικανού Υπουργού Οικονομικών, Paulson.

- Αποθέματα χονδρικού εμπορίου (Αύγουστος).

Γαλλία

- Βιομηχανική παραγωγή (Αύγουστος).

Ευρωζώνη

-Ομιλία του μέλους της ΕΚΤ, Γκαργκάνα

- Ομιλία του μέλους της ΕΚΤ, Stark

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v