Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισορροπία πέριξ των 5.200 για τη Σοφοκλέους

Με μικρά κέρδη μέχρι και 0,5% υψηλότερα κινούνται ΟΠΑΠ, Eurobank, Κύπρου και Εθνική Τράπεζα. Η μετοχή της Εθνικής ”έπιασε” και τα 46 ευρώ. Οι εξελίξεις από το μέτωπο της Vivartia ενισχύουν μέχρι και 8,5% την τιμή της μετοχής προς τα 25 ευρώ. Συνολικότερη αντίδραση για τον όμιλο της Βιοχάλκο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Άκρως ενδιαφέρουσα διαμορφώνεται η συνεδρίαση στα πρώτα 40-45 λεπτά της. Με τον Γενικό Δείκτη να συντηρείται υψηλότερα των 5.200 μονάδων (αρχικά χαμηλή τιμή στις 5.195,8 μονάδες), τον ΟΠΑΠ να αντιδρά στα 27,50 ευρώ και τον όμιλο της Marfin να προχωρά σε ακόμα μία θεαματική κίνηση, με τη Vivartia αυτή τη φορά.

Η μετοχή της τελευταίας αντιδρά μέχρι και 8,5% υψηλότερα στα 25 ευρώ, με συναλλαγές που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

Συνολικότερη είναι η αντίδραση του ομίλου Βιοχάλκο, που αποδίδεται τόσο στην έναρξη κάλυψης των ΣΙΔΕΝΟΡ, Σωληνουργεία Κορίνθου από τους Αμερικανούς του Citigroup όσο και στην επισημοποίηση της πρόθεσης για τη δημιουργία φορέα αξιοποίησης - εκμετάλλευσης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και των εγκαταστάσεων που διαθέτει η Βιοχάλκο.

Για τη ΣΙΔΕΝΟΡ η Citigroup δίνει τιμή-στόχο τα 18,4 ευρώ, ενώ θέτει τον πήχη στα 7,5 ευρώ για τα Σωληνουργεία.

Στα 2,20 ευρώ διαμορφώνεται η μετοχή του Χατζηιωάννου, με τον όμιλο να σχεδιάζει την αύξηση κεφαλαίου και τη θυγατρική Sprider στα 15,72 ευρώ.

Υψηλότερα προς τα 12,86 ευρώ διαμορφώνεται η μετοχή της Κύπρου, με την τράπεζα να λειτουργεί το πρώτο κατάστημά της στη ρωσική πρωτεύουσα.

Ακόμη πιο υψηλά, ξεπερνώντας τα 13 ευρώ, διαμορφώνεται η μετοχή του Σαράντη, με συναλλαγές περισσότερες του μισού εκατ. ευρώ. Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ενισχύεται η θέση υφιστάμενου θεσμικού.

Η μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου υποχωρεί κατά 0,5% στα 15,46 ευρώ, αν και θεωρούμε ειλημμένες τις αποφάσεις για το μέλλον του Ταμιευτηρίου.

Η μετοχή της ΓΕΚ με συναλλαγές αξίας μισού και πλέον εκατομμυρίου ευρώ κυμαίνεται στα 13,20 ευρώ, ενώ η ΤΕΡΝΑ υποχωρεί στα 14,76 ευρώ.

Για κατά τι περισσότερες μετοχές σημειωνόταν αρνητική απόκλιση στις 11:15, ενώ περίπου 75 τίτλων η τιμή ενισχυόταν.

Συγκριτικά αυξημένος τζίρος πραγματοποιείται από τα 5,46 μέχρι τα 5,62 ευρώ στη μετοχή του Ιατρικού, στα 2,12 ευρώ για τη μετοχή της Altec, στα 2,67 ευρώ για τη Centric, στο 1,52 ευρώ για τη Ridenco.

Λίγο μετά τις 11:15 δόθηκαν εντολές αγοράς υψηλότερα προς τα 25,9 ευρώ για τη μετοχή της Eurobank και προς τα 45,9 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής, που ενδοσυνεδριακά έχει μέγιστο στα 46 ευρώ.

Στη μετοχή της Κύπρου οι αγοραστές φτάνουν μέχρι τα 12,9 ευρώ, ενώ σε γνωστό νησιώτη εφοπλιστή φαίνεται πως κατέληξε το πακέτο των μετοχών της τράπεζας (στα 12,45 ευρώ) συνολικής αξίας 99,6 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v