Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μία ανάσα από τις 5.200 η Σοφοκλέους

Τα πολυαναμενόμενα θετικά στοιχεία από την απασχόληση στις ΗΠΑ δίνουν ώθηση σε DAX και futures της Wall και οδηγούν τη Σοφοκλέους στις 5.200 μονάδες. Πρωταγωνιστές της αναρρίχησης του Γ.Δ. σε υψηλά 92 μηνών οι έως χθες φαινομενικά ”κουρασμένοι” δεικτοβαρείς τραπεζικοί τίτλοι, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα ο τραπεζικός δείκτης να καταγράφει υπερδιπλάσια κέρδη από αυτά του Γενικού.

του Θ. Σταυρόπουλου

Η ανακοίνωση των νέων θέσεων εργασίας για τον μήνα Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών (δημιουργήθηκαν 110.000 νέες θέσεις έναντι εκτιμήσεων για 100.000) στέλνουν τον DAX 30 υψηλότερα του ψυχολογικού ορίου των 8.000 μονάδων, ενώ σε κίνηση για υψηλότερα επίπεδα επιδίδεται και η Σοφοκλέους, και μάλιστα έχει ξεκινήσει σαφώς νωρίτερα από την ανακοίνωση των μακροοικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ (στις 14:52).

Πρωταγωνιστές της αναρρίχησης του Γ.Δ. σε υψηλά 92 μηνών οι έως χθες φαινομενικά ”κουρασμένοι” δεικτοβαρείς τραπεζικοί τίτλοι γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα ο τραπεζικός δείκτης να καταγράφει υπερδιπλάσια κέρδη από αυτά του Γενικού.

Είναι ενδεικτικό ότι λίγο μετά τις 15:45 η μετοχή της Πειραιώς καταγράφει κέρδη άνω του 5% (μετά την ανακοίνωση ότι το νέο business plan θα περιλαμβάνει υψηλότερους στόχους), κέρδη άνω του 4% για τη Eurobank, ενώ αξιοσημείωτα κέρδη σημειώνουν Εθνική, Κύπρου και MPB.

Από τους υπόλοιπους τίτλους του FT 20, σημαντικά κέρδη για ΕΛΤΕΧ και ΟΠΑΠ, όμως όλα αυτά προς το παρόν τουλάχιστον δεν δείχνουν να αίρουν την επιφυλακτικότητα στη μικρή κεφαλαιοποίηση, όπου συνεχίζονται οι άκρως επιφυλακτικές κινήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v