Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Δευτέρας

Σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση των 8.187.182 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Μυτιληναίος στο Χ.Α., που εκδόθηκαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση των εταιριών Αλουμίνιον της Ελλάδος και Δέλτα Project. Λήγει σήμερα η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης της MIG για την απόκτηση του συνόλου μετοχών της Vivartia στα 25 ευρώ.

Η ατζέντα της Δευτέρας
Σήμερα, Δευτέρα

Λήξη Δημόσιας Πρότασης

Λήγει σήμερα 8 Οκτωβρίου η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης της εταιρίας Marfin Investment Group για την απόκτηση του συνόλου μετοχών της Vivartia στα 25 ευρώ.

Εταιρικές πράξεις

Σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση των 8.187.182 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Μυτιληναίος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που εκδόθηκαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση των εταιριών Αλουμίνιον της Ελλάδος και Δέλτα Project, με τις εξής σχέσεις ανταλλαγής:

i) Κάθε μέτοχος της Αλουμίνιον της Ελλάδος (πλην της απορροφώσας) ανταλλάσσει 1 κοινή ονομαστική μετοχή που κατέχει, ονομαστικής αξίας 5,30 ευρώ, με 0,395397494846208 νέας κοινής ονομαστικής μετοχής, ονομαστικής αξίας 2,55 ευρώ

ii) Κάθε μέτοχος της Δέλτα Project (πλην της απορροφώσας) ανταλλάσσει 1 κοινή ονομαστική μετοχή που κατέχει, ονομαστικής αξίας 0,34 ευρώ, με 0,188807479289401 νέας κοινής ονομαστικής μετοχής, ονομαστικής αξίας 2,55 ευρώ,

iii) Οι μέτοχοι της απορροφώσας Μυτιληναίος θα διατηρήσουν τον αριθμό μετοχών που κατέχουν με νέα ονομαστική αξία μετοχής στα 2,55 ευρώ.

Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 48.707.522 (ΚΟ) μετοχές με νέα ονομαστική αξία 2,55 ευρώ (από 0,60).

Τα όρια διακύμανσης της τιμής της μετοχής μόνο για τη συνεδρίαση του Χ.Α. της 8ης Οκτωβρίου 2007 διαμορφώνονται ως εξής:

Προσαρμοσμένη τιμή 41,50 ευρώ.

Τιμή κλεισίματος τελευταίας ημέρας διαπραγμάτευσης (5/10/2007) 42 ευρώ.

Ανώτατο όριο +30% 54,60 ευρώ.

Κατώτατο όριο -30% 29,06 ευρώ.

Με βάση τα ανωτέρω και λαμβάνοντας υπόψη ότι στο υποσύστημα του ΟΑΣΗΣ ως τιμή εκκίνησης λαμβάνεται η προσαρμοσμένη τιμή της μετοχής, το ανώτατο και κατώτατο όριο τιμής διαμορφώνεται ως εξής:

Τιμή εκκίνησης 41,50 ευρώ.

Ανώτατο όριο Α + 31,57% 54,60 ευρώ.

Κατώτατο όριο Α - 30,00% 29,06 ευρώ.

Γενικές συνελεύσεις

ΚΡΕΚΑ: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας στις 10:00 στα γραφεία της, στην Πέρνη Ν. Καβάλας, με θέματα ημερησίας διάταξης (σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας η α΄ επαναληπτική γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου 2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 στα γραφεία της εταιρίας στην Πέρνη Ν. Καβάλας, και σε περίπτωση εκ νέου μη επίτευξης απαρτίας η β΄ επαναληπτική γενική συνέλευση θα συνέλθει στις 29 Οκτωβρίου 2007, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 στα γραφεία της εταιρίας στην Πέρνη Ν. Καβάλας):

1. Αλλαγή της εταιρικής επωνυμίας και τροποποίηση του άρθρου 1 του καταστατικού της εταιρίας.

2. Διεύρυνση του σκοπού της εταιρίας και τροποποίηση του άρθρου 4 του καταστατικού της.

3. Μετατροπή των μετοχών της εταιρίας από ανώνυμες σε ονομαστικές και τροποποίηση του άρθρου 6 του καταστατικού της.

ΚΛΩΝΑΤΕΞ: Β΄ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων-κατόχων κοινών αλλά και προνομιούχων μετοχών της εταιρίας, στις 10:00 και στις 10:30 αντίστοιχα, στα γραφεία της, Κηφισού και Κωνσταντινουπόλεως 1, Περιστέρι, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών με αντίστοιχη μείωση του αριθμού των μετοχών (reverse split), μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών με συμψηφισμό συσσωρευμένων ζημιών.

2. Μετατροπή προνομιούχων μετοχών σε κοινές.

3. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων με καταβολή μετρητών.

4. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας.

5. Τροποποίηση του άρθρου 4 του καταστατικού για τη διάρκεια της εταιρίας.

6. Τροποποίηση και επαναρίθμηση όλων των άρθρων του καταστατικού και κωδικοποίησή του.

7. Έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με παραίτηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων.

8. Διάθεση περιουσιακών στοιχείων για την εξόφληση υποχρεώσεων.

ΒΕΤΑΝΕΤ: A΄ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση, των μετόχων της εταιρίας, στις 18:00 στα γραφεία της έδρας της, Αυγής 53 και Ποταμού, στην Κηφισιά, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών, με τη συνακόλουθη έκδοση νέων μετοχών, με τιμή διάθεσης υπέρ το άρτιον και με παράλληλα πρόβλεψη δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρίας. Καθορισμός των λοιπών όρων και διατυπώσεων της εν λόγω αύξησης, συμπεριλαμβανομένου και του καθορισμού ή μη δικαιώματος προεγγραφής αναφορικά με την εν λόγω αύξηση και παροχή προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας των αναγκαίων εξουσιοδοτήσεων για τη ρύθμιση όλων των σχετικών θεμάτων και την εισαγωγή των νέων μετοχών προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

2. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας, συνεπεία της απόφασης επί του 1ου θέματος.

Διάφορα

* Η Microsoft Ελλάς και η Data Communication πραγματοποιούν σήμερα την παρουσίαση του InnovEra ERP, στις 11:00 στην Αίθουσα Θάλεια 1 στo ξενοδοχείο Hilton Athens.

* Πραγματοποιούνται σήμερα στις 20:00 τα εγκαίνια του νέου Carrefour στην Πειραιώς στο Νέο Φάληρο.

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση του εθνικού δείκτη τιμών καταναλωτή (Σεπτέμβριος).

- Ανακοίνωση του εναρμονισμένου δείκτη τιμών καταναλωτή (Σεπτέμβριος).

Διεθνή

Ευρωζώνη

- Ομιλία των μελών ΕΚΤ των κ. Hurley και Liikanen.

Μεγάλη Βρετανία

- Δείκτης τιμών παραγωγού (Σεπτέμβριος).

- Βιομηχανική παραγωγή (Αύγουστος).

- Δείκτης αμιγούς βιομηχανικής παραγωγής (Αύγουστος).

Γερμανία

- Βιομηχανικές παραγγελίες (Αύγουστος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v