Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Πειραιώς, Κύπρου στα top picks

Οι μετοχές της Πειραιώς και της Κύπρου συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων τραπεζικών επιλογών της Deutsche Bank, όπως υπογραμμίζει σε έκθεση (4/10) στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”overweight” για τις ελληνικές τράπεζες.

Deutsche Bank: Πειραιώς, Κύπρου στα top picks
Οι μετοχές της Πειραιώς και της Κύπρου συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών τραπεζικών επιλογών της Deutsche Bank όπως υπογραμμίζει σε έκθεση (4/10) στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”overweight” για τις ελληνικές τράπεζες.

Στις υπόλοιπες κορυφαίες επιλογές του διεθνούς οίκου περιλαμβάνονται οι EFG International, UBS και DnB NOR.

Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Πειραιώς, προβλέπει ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα παρουσιάσουν μέση ετήσια αύξηση ύψους 33% την περίοδο 2006-10, ενώ υπογραμμίζει την ελκυστική έκθεση του ομίλου στην περιοχή της ΝΑ. Ευρώπης. Παράλληλα, διατηρεί την τιμή-στόχο των 33,2 ευρώ και τη σύσταση ”buy” για τη μετοχή της εισηγμένης.

Η Deutsche Bank αναφέρει για την Κύπρου ότι το δίκτυο καταστημάτων της δεν έχει πλήρως ωριμάσει, ενώ οι δραστηριότητες στη Ρωσία και τη Ρουμανία εξελίσσονται γρηγορότερα απ’ ό,τι αρχικά αναμενόταν. Ο διεθνής οίκος δεν μεταβάλλει την τιμή-στόχο των 17 ευρώ ούτε τη σύσταση ”buy” για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου.

Για τις ελληνικές τράπεζες, γενικότερα, εκτιμά ότι η επέκταση στη ΝΑ. Ευρώπη θα επιτρέψει στον κλάδο να ενισχύσει ή έστω να διατηρήσει την κερδοφορία του, ενώ επισημαίνει τη διαρκή ενίσχυση της αποδόσεως των ιδίων κεφαλαίων τους ταυτόχρονα με την ”απομόχλευση” των ισολογισμών τους.

Η μετοχή της Πειραιώς ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 4ης Οκτωβρίου στα 25,2 ευρώ, ενώ της Κύπρου στα 12,38 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v