Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια υποχώρηση vs ειδήσεις και deals: 1-3

Σε δεύτερη μοίρα φαίνεται να περνά η υποχώρηση βασικών δεικτών και μετοχών του 20άρη, λόγω των εν εξελίξει deals. Μία μέρα μετά την επισημοποίηση της σπουδαίας επιχειρηματικής συμφωνίας των Περικλή Παναγόπουλου και Ανδρέα Βγενόπουλου το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει ενεργό, καθώς οι οικογένειες Θανάση Λασκαρίδη και Δημήτρη Κουτσολιούτσου υπογράφουν τη μεταβίβαση της ΕΛΜΕΚ από τον πρώτο στον δεύτερο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Διορθώνουν, όπως ήταν το πιθανότερο, βασικοί δείκτες και μετοχές, αλλά η επιχειρηματικότητα και το ενδιαφέρον για τα επιμέρους παραμένουν υψηλά.

Μετά την χθεσινή επισημοποίηση της επιχειρηματικής συμφωνίας Περικλή Παναγόπουλου και Ανδρέα Βγενόπουλου, άλλοι δύο επιχειρηματίες δίνουν τα χέρια αυτήν την ώρα προκειμένου η πλευρά του επιχειρηματία Θανάση Λασκαρίδη να μεταβιβάσει την πλειοψηφική συμμετοχή της στην οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Φαίνεται πως μετά τη συμφωνία Attica Συμμετοχών – Marfin Investment Group άλλοι δύο όμιλοι ΕΛΜΕΚ και Folli Follie συμφωνούν για τη μεταβίβαση της πρώτης στη δεύτερη μέσω ΚΑΕ.

Το ενδιαφέρον είναι πως λίγοι είναι αυτοί που ασχολούνται με τη διακύμανση των βασικών δεικτών κάτι στο οποίο σταθερά αναφερόμαστε από χθες καθώς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στις επιχειρηματικές κινήσεις. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κινήσεις ισχυρότατων επενδυτικών και επιχειρηματικών κύκλων και ομίλων.

Στο ρυθμό των συμφωνιών κινείται και ο Καλπίνης, καθώς ο οριστικοποιούνται οι όροι της διάθεσης ενός μεγάλου μειοψηφικού ποσοστού σε ξένους επενδυτές. Επίσης έχουν ”κλειδώσει”, όπως υποστηρίζουν καλά ενημερωμένες πηγές, οι αγοραστές για το ισχυρό μειοψηφικό πακέτο που θα διαθέσουν κυρίως σε ξένους τα Σωληνουργία Κορίνθου.

Μετά από 40’-45’ η αγορά ισορροπούσε στην περιοχή των 5.125 μονάδων, με τον ASE 20 να διαμορφώνεται χαμηλότερα των 2.700 μονάδων, ενώ οι συναλλαγές δεν ξεπερνούσαν τα 50 εκατ. ευρώ.

Είναι χρήσιμο να παρατηρηθεί πως ο καθαρός τζίρος δεν ξεπερνά τα 35 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που οι συναλλαγές σε τραπεζικές μετοχές και τίτλους του 20άρη είναι σαφώς μειωμένες σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Σημειώνεται, όμως, μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα για μετοχές εταιρειών του ”μικρομεσαίου” χώρου, καθώς τα ΚΑΕ εύλογα μονοπωλούν το ενδιαφέρον με τη μετοχή να κερδίζει 6% και να φθάνει τα 13,40 ευρώ.

Υψηλότερα κατά 6,6% διαμορφώνεται, όμως, και ο Καλπίνης προς τα 3,9 ευρώ, ενώ υψηλός τζίρος πραγματοποιείται στα 3,96-4 ευρώ στη μετοχή της ΕΛΜΕΚ. Υψηλός θεωρείται ο τζίρος και για τη μετοχή του Δρομέα στα 1,78 ευρώ, στον Σαράντη στα 11,44 ευρώ, στο Γαλαξίδι στα 1,60 ευρώ, τη Μηχανική, την Ευρωπαϊκή Πίστη, τη Singular-Logic.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v