Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η αγορά του 49,9% της Attica συμμετοχών από την MIG, τα όσα ειπώθηκαν κατά την κοινή συνέντευξη Βγενόπουλου-Ba’alawy, το ενδεχόμενο διάθεσης νέου ”πακέτου” της ΔΕΗ από την κυβέρνηση, το ενδεχόμενο εξαγοράς της Elmec, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η αγορά του 49,9% της Attica συμμετοχών από την MIG, τα όσα ειπώθηκαν κατά την κοινή συνέντευξη Βγενόπουλου-Ba’alawy, το ενδεχόμενο διάθεσης νέου ”πακέτου” της ΔΕΗ από την κυβέρνηση, το ενδεχόμενο εξαγοράς της Elmec, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ακτοπλοΐα: Ολοκληρώθηκε χθες η μεταβίβαση του 49,9% της Attica Συμμετοχών στην Marfin Investment Group. Μέσω του Χρηματιστηρίου, οι βασικοί μέτοχοι της Attica μεταβίβασαν με μορφή 4 πακέτων το ποσοστό τους προς 5,50 ευρώ ανά μετοχή, με την αξία της συναλλαγής να ανέρχεται στα 286,1 εκατ. ευρώ. Η συνολική συμμετοχή της MIG στην Attica, όπως γνωστοποιήθηκε, ανέρχεται στο 51,3%. Ακολουθεί δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών, γράφει το ”Βήμα”.

Elmec: Η Elmec αλλάζει χέρια – για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα – και αγοραστής φέρεται να είναι εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Folli Follie, σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

Marfin: Τις στρατηγικές επιλογές και την επενδυτική πολιτική του ομίλου της Marfin παρουσίασαν χθες ο πρόεδρος της ΜΡΒ κ. Soud Ba’alawy και ο αντιπρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος. Ο κ. Βγενόπουλος άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τις προθέσεις της MIG σε ότι αφορά τον ΟΤΕ, ενώ αναμένει αποδοχή του αιτήματος που έχει υποβληθεί για εκπροσώπηση της MIG στο ΔΣ του ΟΤΕ. Σε ότι αφορά τις φήμες για τους επόμενους επενδυτικούς στόχους, ο κ. Βγενόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμιά μετοχή της ΕΧΑΕ και πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την Τράπεζα Αττικής, την Alpha Bank και τις επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών.

ΔΕΗ: Για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προετοιμάζεται η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αν μέχρι τις 13 Νοεμβρίου δεν έχει αποσυρθεί το σχέδιο διαχωρισμού της ΔΕΗ σε 6 θυγατρικές. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία”, κύκλοι του υπουργού Ανάπτυξης παρατήρησαν ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να διατηρήσει τον έλεγχο της Επιχείρησης, ωστόσο δεν απέκλεισαν ο έλεγχος να γίνει στο μέλλον με μικρότερο ποσοστό από αυτό που κατέχει σήμερα, δηλαδή 51,12%. Έτσι, γράφει η εφημερίδα, δεν αποκλείεται να μεθοδευτεί διάθεση και νέου πακέτου μετοχών της ΔΕΗ, ώστε το Δημόσιο να περιοριστεί στο 35%-36%.

Alpha Bank: Την προς τα άνω αναθεώρηση των στόχων που έχει θέσει στο τριετές επιχειρησιακό πλάνο εξετάζει η Alpha Bank, καθώς η τράπεζα αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς από αυτούς που προβλέπονται στο business plan Agenda 2010, γράφει το ”Βήμα”.

Εθνική Τράπεζα: Στον ”πάγο” θα βρίσκονται για το επόμενο δωδεκάμηνο τα σχέδια νέων μεγάλων εξαγορών της Εθνικής Τράπεζας, καθώς η μεγάλη προτεραιότητα της διοίκησης του ομίλου είναι η ενσωμάτωση των νέων εξαγορών, η λειτουργική ενοποίηση και η ανάπτυξη των εργασιών του ομίλου, όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”.

ΔΙΕΚΑΤ: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με νέο επενδυτή και στόχο την πώληση της συμμετοχής της (50%) στο λιμάνι Πόρτλαντ της Μ. Βρετανίας, έχει εισέλθει η ΔΙΕΚΑΤ, μετά την αποχώρηση από το σχήμα της BP Marine, του μέχρι πρότινος εταίρου της, σύμφωνα με δημοσίευμα της ”Καθημερινής”. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, ο ενδιαφερόμενος επενδυτής προέρχεται επίσης από τον πετρελαϊκό κλάδο.

Σοφοκλέους: Οι ιδιωτικές πλατφόρμες διαπραγμάτευσης τίτλων που θα λειτουργήσουν στην ΕΕ από 1ης Νοεμβρίου απειλούν ευθέως το Χ.Α. Αν το ελληνικό χρηματιστήριο δεν μειώσει το κόστος των συναλλαγών, που αυξάνεται από τον φόρο επί των πωλήσεων και τα έξοδα εκκαθάρισης, αντιμετωπίζει το σοβαρό ενδεχόμενο δραστικής συρρίκνωσης του τζίρου το 2008, σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ημερησίας”.

Σοφοκλέους ΙΙ: Στην επισφράγιση της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας με το Deutsche Boerse σκοπεύει να προχωρήσει το Χρηματιστήριο της Βουλγαρίας έως τις αρχές του επόμενου μήνα. Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο πρόεδρος του ΔΣ της βουλγαρικής κεφαλαιαγοράς σημείωσε ότι το γερμανικό χρηματιστήριο παρουσίασε καλύτερη πρόταση από το Χρηματιστήριο Αθηνών, το ΟΜΧ και το Borsa Italiana, γράφει η ”Ναυτεμπορική”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v