Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παιχνίδι ”μικρομεσαίων” στη Σοφοκλέους

Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις εξελίσσεται η συνεδρίαση, καθώς παρατηρούνται ήπιες διαθέσεις στις διεθνείς αγορές. Αυξημένη συναλλακτικότητα στις μετοχές του ομίλου Marfin, αγορές και υπεραπόδοση για ακόμη μία συνεδρίαση για τη μετοχή των ΕΧΑΕ, κινητικότητα και στον χώρο της ακτοπλοΐας. Το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στα επιμέρους του ευρύτερου ”μικρομεσαίου” χώρου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιητικά διαμορφώνονταν μέχρι τις 11:20 τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στην Αθήνα ο όμιλος Marfin εκ των πραγμάτων έχει την τιμητική του, με τη μετοχή της ΜΡΒ να διαμορφώνεται στα 9,80 ευρώ και της MIG στα 6,72 ευρώ, ενώ τρέχουν οι εξελίξεις στην ακτοπλοΐα.

Η πρώτη επίπτωση της συμφωνίας Attica Συμμετοχών – MIG, που έγινε στα 5,50 ευρώ, πιέζει μέχρι τα 5,48 ευρώ τη μετοχή της Attica και προσφέρει υπεραντίδραση μέχρι τα 4,14 ευρώ για την Blue Star.

Η μετοχή της ΑΝΕΚ διαμορφώνεται στα 2,38 ευρώ, των Μινωικών στα 5,48 και της ΝΕΛ στο 1,10 ευρώ.

Οι... μάχες, όμως, συνεχίζονται στο μέτωπο των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, με τη μετοχή σε νέα υψηλή τιμή στα 23,60 ευρώ και αγοραστές το σύνολο των εμπλεκομένων (πλην της Αγροτικής).

Είναι ενδεικτικό πως στη μετοχή των ΕΧΑΕ η αξία των συναλλαγών ξεπερνούσε το 1,6 εκατ. ευρώ.

Αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνταν και στη μετοχή της Μηχανικής, κοινή και προνομιούχο, ενώ σταθερός αγοραστής εμφανίζεται για ακόμη μία συνεδρίαση στη μετοχή της Πειραιώς.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα και επίσης σταθερός αγοραστής από την πλευρά του βασικού μετόχου παραμένει και στην Almec.

Η μετοχή της Elmec ενισχύεται μέχρι και 1,6%, στο επίπεδο των 4,04 ευρώ.

Υψηλές συναλλαγές πραγματοποιούνται, προς τα 3,9 ευρώ, για τη Lavipharm, στα 2,3 ευρώ για την Alapis και στα 8,9 ευρώ για την ΕΥΔΑΠ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τεχνικής μορφής αντίδραση του Μαΐλλη προς τα 2,54 ευρώ και οι αυξημένες συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέχρι και 2,4% υψηλότερα προς τα 13,9 ευρώ στη μετοχή της Τέρνα.

Συγκριτικά αυξημένη εμπορευσιμότητα σημειώνεται και για τη μετοχή της ΓΕΚ προς τα 12,88 ευρώ.

Ο Γ.Δ. έχοντας αντιδράσει μέχρι τις 5.152 μονάδες συντηρείται λίγο χαμηλότερα, με τις συναλλαγές σαφώς λιγότερες απ’ ό,τι χθες.

Από πλευράς απόδοσης, μεγαλύτερη καταγράφεται για την Τεχνική Ολυμπιακή προς το 1,6 ευρώ, για τον Μοχλό προς το 0,78 ευρώ, ενώ αντιδρά κατά 6,6% υψηλότερα η Moda Bagno προς τα 5,2 ευρώ.

Για την τελευταία, στην προηγούμενη αναφορά μας είχε επισημανθεί η απόφαση της διοίκησης να προτείνει στη Γ.Σ. διανομή 2 δωρεάν μετοχών για κάθε 1 παλαιά.

Τα ισχυρά εγχώρια επενδυτικά σχήματα που έχουν λάβει θέση στην Κρι Κρι ανεβάζουν υψηλότερα προς τα 3,9 ευρώ τον πήχη (2,8%), ενώ υψηλότερα διαμορφώνεται και η μετοχή της ΚΡΕΚΑ (δες σχετικό θέμα του euro2day.gr).

Σε γενικές γραμμές, η συνεδρίαση εξελίσσεται όπως περίμενε η πλειονότητα των ενεργών παικτών. Μία συνεδρίαση στόχευσης περισσότερο στα επιμέρους και όχι τόσο στην πιθανή υπεραπόδοση του Γ.Δ. και του ASE-20. Για τον τελευταίο μας αρκεί η συντήρησή του υψηλότερα των 2.700 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v