Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Η συμφωνία πώλησης του 43,5% του ομίλου Attica στη Marfin, η απόφαση της ΔΕΗ για αναβολή ανακοίνωσης του business plan μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, η έγκριση που έλαβε η Τιτάν από το αλβανικό κοινοβούλιο για την επένδυσή της και οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη φορολογία σε ακίνητα και πετρέλαιο είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Η συμφωνία πώλησης του 43,5% του ομίλου Attica στη Marfin, η απόφαση της ΔΕΗ για αναβολή ανακοίνωσης του business plan μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, η έγκριση που έλαβε η Τιτάν από το αλβανικό κοινοβούλιο για την επένδυσή της και οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη φορολογία σε ακίνητα και πετρέλαιο είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Attica Συμμετοχών: Ολοκληρώνεται βάσει πληροφοριών η συμφωνία πώλησης του 43,5% του ομίλου Attica στη Marfin. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, η Marfin αποκτά έναντι τιμήματος 5,62 ευρώ ανά μετοχή το ποσοστό του κ. Π. Παναγόπουλου στον όμιλο Attica και μέσω αυτού παρουσία στην Blue Star και στη Super Fast. Σήμερα αναμένονται οι υπογραφές και οι επίσημες ανακοινώσεις. Για ”κύμα ανακατατάξεων από το deal στην ακτοπλοΐα” κάνει λόγο το ”Βήμα”.

ΔΕΗ: Σε αναγκαστική υποχώρηση οδηγήθηκε η διοίκηση της ΔΕΗ στους σχεδιασμούς της για τη μετατροπή της ενιαίας και καθετοποιημένης επιχείρησης σε πιο ευέλικτο επιχειρησιακό σχήμα, που θα περιλαμβάνει έξι θυγατρικές εταιρίες, μετά τις έντονες αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”. Στις 21 Νοεμβρίου η ενημέρωση των αναλυτών.

Εν τω μεταξύ, η Επιχείρηση γνωστοποίησε στο Χ.Α. ότι σκοπεύει να ασκήσει option για την εξαγορά έως του 30% της ΔΕΠΑ από το ελληνικό δημόσιο.

Ιασώ: Στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις του Ιασώ με την ολοκλήρωση της μελέτης της NBGI για τη στρατηγική του ομίλου, σύμφωνα με την ”Ημερησία”, η οποία αναφέρει ότι ”παγώνουν” τα σχέδια της εταιρίας για δημιουργία μαιευτηρίου στην έκταση Χαραγκιώνη στον Πειραιά και πως η διοίκηση του Ιασώ βρίσκεται σε αναζήτηση κατάλληλης περιοχής σε άλλο δήμο στα νότια προάστια.

Τιτάν: Στον δρόμο της υλοποίησης βρίσκεται η επένδυση ανάπτυξης νέου εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου στην Αλβανία από την Τιτάν, μετά και την σχετική έγκριση που παρείχε το αλβανικό κοινοβούλιο. Όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”, βάσει της συμφωνίας που εγκρίθηκε, η θυγατρική εταιρία Antea Cement του ομίλου Τιτάν έχει το δικαίωμα εξόρυξης πρώτης ύλης για τα προσεχή 99 έτη.

Infote: Μέχρι το τέλος του χρόνου εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί από τον ΟΤΕ η πώληση της θυγατρικής του για τους τηλεφωνικούς καταλόγους, Info OTE, γράφει η ”Ναυτεμπορική”. Σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει επιλεγεί, έχει καταρτιστεί short list από 7 ενδιαφερομένους οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν τις οριστικές προσφορές τους στις 18 Οκτωβρίου.

Μηχανική: Στα 416 εκατ. δολάρια ανέρχεται η αξία των εκτάσεων της Μηχανικής στη Ρωσία, γράφει η ”Καθημερινή”, η οποία αναφέρει ότι ”πενταπλασιάζεται η αξία του χαρτοφυλακίου της Μηχανικής στη Μόσχα”.

Ολυμπιακή: Για εισαγγελικό έλεγχο στην Ο.Α. κάνει λόγο η ”Ημερησία”, σημειώνοντας ότι από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ξεκίνησε αυτεπάγγελτη διαδικασία ελέγχου των ενεργειών της διοίκησης της εταιρίας. Η προκαταρκτική εξέταση αφορά σε παράβαση καθήκοντος από ενδεχόμενο δόλο ή βαριά αμέλεια σε 4 υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης των Ο.Α.

Ενέργεια: Αδιέξοδο που μπορεί να τινάξει στον αέρα το πρόγραμμα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχει προκαλέσει το μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τομέα. Σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, η ΡΑΕ αναγκάστηκε να αναστείλει τις αιτήσεις εξαίρεσης για τα μικρής ισχύος φωτοβολταϊκά (20 kw έως 150 kw, για τα οποία δεν απαιτούνται άδειες παραγωγής) από την 1η Οκτωβρίου 2007, καθώς οι αιτήσεις που έχουν ήδη κατατεθεί υπερβαίνουν το όριο που έχει τεθεί στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών.

Φορολογία: Με συντελεστές 0,1% έως 0,2% επί της αξίας θα επιβληθεί ο φόρος κατοχής στα ακίνητα, από τον οποίο θα εξαιρείται η πρώτη κατοικία με εμβαδόν έως 250 τ.μ. Διατηρούνται εν ισχύ όλοι οι δημοτικοί φόροι και τα τέλη που βαρύνουν σήμερα τα ακίνητα. Όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι θα υπάρξει ένας τύπος πετρελαίου με ενιαίο φόρο και στη συνέχεια οι καταναλωτές που προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης θα προσέρχονται στις τράπεζες με μια υπεύθυνη δήλωση και το τιμολόγιο αγοράς του καυσίμου προκειμένου να εισπράξουν τη διαφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v