Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Οι διαπραγματεύσεις για εξαγορά της Elmec από τα ΚΑΕ, το αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχέδιο της Τράπεζας Πειραιώς, η επένδυση της Coca Cola στη Ρωσία και οι προβλέψεις Alpha Bank, Intralot και Φουρλή για τα αποτελέσματά τους είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Οι διαπραγματεύσεις για εξαγορά της Elmec από τα ΚΑΕ, το αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχέδιο της Τράπεζας Πειραιώς, η επένδυση της Coca Cola στη Ρωσία και οι προβλέψεις Alpha Bank, Intralot και Φουρλή για τα αποτελέσματά τους είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Elmec: Σε στάδιο προχωρημένων διαπραγματεύσεων με τη Homeric Department Stores, του ομίλου Λασκαρίδη, με αντικείμενο την απόκτηση του συνόλου της συμμετοχής που κατέχει ο όμιλος Λασκαρίδη στην εταιρία Elmec Sports ABETE βρίσκονται τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών. Όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, με την κίνηση αυτή τα ΚΑΕ αυξάνουν τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών κατά 210 εκατ. ευρώ ετησίως και κατά 22 εκατ. ευρώ τα EBITDA τους (περίπου 50%). Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα”, το τίμημα της εξαγοράς θα ανέλθει στα 116 εκατ. ευρώ.

Τράπεζα Πειραιώς: Καθαρά κέρδη τουλάχιστον 1,2 δισ. ευρώ στο τέλος του 2010 θα προβλέπει το αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχέδιο για την περίοδο 2007 - 2010 του ομίλου Πειραιώς που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου μαζί με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του εννεαμήνου, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”. Κατά πληροφορίες, αναφέρει η εφημερίδα, για την τετραετία 2007 - 2010 προβλέπεται μέση αύξηση κερδών κατά 30% από 24% που ήταν η πρόβλεψη του προηγούμενου business plan, οι χορηγήσεις θα τρέξουν με μέση ετήσια αύξηση 32% αντί 26%, ενώ ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης του ενεργητικού προβλέπεται στο 25% αντί στο 21%.

Coca Cola: Στα τέλη του έτους τοποθετείται η πλήρης λειτουργία του νέου εργοστασίου της Coca Cola 3E στην Ιρλανδία, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Εξπρές”, η οποία, επικαλούμενη δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου αναφέρει ότι η εταιρία πρόκειται να επενδύσει περί τα 20 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία τρίτης γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο που διαθέτει στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, προκειμένου να διπλασιάσει την ετήσια παραγωγική δυναμικότητά της σε 400 εκατ. λίτρα.

Alpha Bank: Μετά την παρέμβαση των τουρκικών αρχών στην υπόθεση εξαγοράς της Alternatifbank τον περασμένο Αύγουστο, η διοίκηση της Alpha Bank αποφάσισε να επαναπροσδιορίσει τη στρατηγική της, με τον γενικό διευθυντή της Τράπεζας να δηλώνει στο Bloomberg ότι η υπόθεση εξαγοράς θα πρέπει να θεωρείται ότι έχει κλείσει. Ο ίδιος, αναφερόμενος στα μεγέθη της Alpha Bank, δήλωσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, τα αποτελέσματα της τράπεζας θα είναι υψηλότερα από αυτά που αρχικά προβλέπονταν.

Intralot: Στα 115 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθούν τα ενοποιημένα κέρδη της Intralot κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους και οι ενοποιημένες πωλήσεις θα φτάσουν τα 880 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Κ. Αντωνόπουλος, στο πλαίσιο του roadshow που διοργανώθηκε στο Λονδίνο.

Φουρλής: Τη λειτουργία 11 ακόμα καταστημάτων ΙΚΕΑ την επόμενη πενταετία αλλά και την επίτευξη αποτελεσμάτων το 2007 υψηλότερων των αρχικών στόχων ανήγγειλε ο κ. Β. Φουρλής στο Λονδίνο, στη διάρκεια συνέντευξης με την ευκαιρία συμμετοχής του ομίλου στο 2ο ελληνικό roadshow.

ΟΤΕ: Σε φλερτ με τους μετόχους της Cosmote επιδίδεται ο ΟΤΕ, έχοντας δαπανήσει τις τελευταίες ημέρες περίπου 45 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει τη θέση του στη θυγατρική, γράφει η ”Ελευθεροτυπία”. Χθες ο ΟΤΕ γνωστοποίησε την απόκτηση του 0,4% της εταιρίας αντί 32,7 εκατ. ευρώ, ενώ την περασμένη Παρασκευή είχε προχωρήσει στην αγορά μικρότερου ποσοστού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγορές από τον Οργανισμό θα συνεχιστούν με το αιτιολογικό ότι ο ΟΤΕ θέλει να συντηρήσει το ποσοστό του στην Cosmote (67%), δημιουργώντας ”μαξιλάρι” ώστε να αντισταθμίσει τυχόν μεταβολές εξαιτίας του προγράμματος διάθεσης μετοχών στα στελέχη της θυγατρικής.

Τεχνική Ολυμπιακή: Η ελεύθερη πτώση που ακολουθεί η αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ έχει ως αποτέλεσμα την απόσυρση των προβλέψεων της TOUSA σε σχέση με το 2007 και το 2008. Όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”, η διοίκηση της εταιρίας επικαλέστηκε την επιδείνωση των συνθηκών στις αγορές που επηρεάζουν τη βιομηχανία των νέων κατοικιών.

S&B: Οριστική συμφωνία για την εξαγορά δραστηριότητας επεξεργασίας μπετονίτη από την εταιρία The Hill & Griffith Company στις ΗΠΑ υπέγραψε η S&B. Το τίμημα της εξαγοράς, όπως αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, ανέρχεται σε 13,4 εκατ. δολάρια, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και 1,7 εκατ. δολάρια αποθεμάτων έτοιμων προϊόντων.

Όμιλος Δασκαλαντωνάκη: Στην Τουρκία επεκτείνει τις δραστηριότητές της η αλυσίδα ξενοδοχείων των Classical Hotels που ανήκει στον όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη, ενώ προγραμματίζει την είσοδό της στο ελληνικό χρηματιστήριο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ναυτεμπορικής”.

Τράπεζες: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται την προσεχή Τετάρτη να εγκρίνει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα, γράφει η ”Ναυτεμπορική”.

Ασφαλιστικό: Τη γενική αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στην Ελλάδα και τον συσχετισμό τους με τις δημογραφικές εξελίξεις, που δείχνουν ότι ζούμε περισσότερο, προτείνει ο πρόεδρος της επιτροπής για τη μελέτη του Ασφαλιστικού, κ. Ν. Αναλυτής, στην έκθεσή του με τις 14 προτάσεις που θα παρουσιάσει σήμερα (εκτός απροόπτου) ο υπουργός Απασχόλησης, σύμφωνα με το ”Βήμα”. Η εφημερίδα παραθέτει επίσης και τα 14 μέτρα που προτείνονται για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων.

Σοφοκλέους: Με τον Γενικό Δείκτη να πιάνει νέο υψηλό επταετίας, τα εταιρικά κέρδη να πορεύονται από το καλό στο καλύτερο και τα επιχειρηματικά deals να έχουν βγει για τα καλά από το συρτάρι μετά τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί ότι όλη αυτή η ατμόσφαιρα βρίσκει μεγάλο τμήμα των επενδυτών ”προβληματισμένο”, γράφει η εφημερίδα ”Μέτοχος” στο κεντρικό της άρθρο, με τίτλο ”Παιχνίδι για γερά νεύρα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v