Ο Τύπος της Τρίτης

Η αναθεώρηση του ΑΕΠ, η αναβολή έως την 1η/1/2008 της απόφασης για εξίσωση της φορολογίας στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, η πρόθεση της Sitronics για πλήρη εξαγορά της Intracom Telecom και το ενδιαφέρον μεγάλου βρετανικού fund για τον ΟΛΘ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η αναθεώρηση του ΑΕΠ, η αναβολή έως την 1η/1/2008 της απόφασης για εξίσωση της φορολογίας στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, η πρόθεση της Sitronics για πλήρη εξαγορά της Intracom Telecom και το ενδιαφέρον μεγάλου βρετανικού fund για τον ΟΛΘ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

ΑΕΠ: Την αναθεώρηση του ΑΕΠ κατά 9,6% ενέκρινε η Eurostat, έναντι του 25,7% που εκτιμούσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Οι εισφορές που θα κληθεί η Ελλάδα να πληρώσει αναδρομικά υπολογίζονται στα 800 εκατ. ευρώ, έναντι 2,5 δισ. ευρώ.

Πετρέλαιο: Με χαμηλές τιμές αλλά υψηλότερα κατά περίπου 8 λεπτά σε σχέση με πέρυσι θα προμηθευτούν από την ερχόμενη εβδομάδα τα νοικοκυριά το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς η τιμή του λίτρου αναμένεται να διαμορφωθεί από 60 έως 62 λεπτά. Όπως αναφέρει το ”Βήμα”, η διάθεση του πετρελαίου θα γίνει με τη χαμηλή φορολογία, η οποία θα ισχύσει από τις 15 Οκτωβρίου, καθώς η κυβέρνηση ανέβαλε την απόφασή της για εξίσωση της φορολογίας στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2008.

Χρηματιστήρια: Η λήψη μέτρων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων απασχόλησε χθες το Eurogroup, σύμφωνα με την ”Ημερησία”, η οποία δημοσιεύει άρθρο των ”Financial Times” σχετικά με το σχέδιο για θωράκιση των τραπεζών. Όπως αναφέρεται, οι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να συμφωνήσουν ότι η οδηγία που θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο θα εξασφαλίζει περισσότερη διαφάνεια στις οικονομικές αγορές και θα επιβάλλει περισσότερη πειθαρχία στην αντιμετώπιση κινδύνων. Παράλληλα, θα ζητήσουν πιο στενή παρακολούθηση του ρόλου των διεθνών οίκων αξιολόγησης.

Intracom: Στην πλήρη εξαγορά της Intracom Telecom μέσα στους επόμενους δεκαοκτώ μήνες προσανατολίζεται η Sitronics, μέλος του ρωσικού κολοσσού Sistema, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου αλλά και πληροφορίες από την ελληνική αγορά, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

ΟΛΘ: Στο ”μικροσκόπιο” ενός μεγάλου βρετανικού fund με έδρα το Λονδίνο και επενδύσεις σε χρηματαγορές ανά τον κόσμο έχει βρεθεί ο ΟΛΘ. Πρόκειται για την εταιρία Lansdowne Partners Ltd., η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη πάρει θέση στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΘ, έχοντας επενδύσει μέχρι στιγμής περί τα 8,5 εκατ. ευρώ για την αγορά ποσοστού 2,5% - 3% των συνολικών μετοχών της εταιρίας, γράφει η ”Ημερησία”.

Μυτιληναίος: Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, σήμερα αναμένεται η τελική απόφαση της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων της Βοσνίας για την Alumnij, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ακύρωσης του διαγωνισμού για την πώληση του 88% της βιομηχανίας, σύμφωνα με χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα βοσνιακής εφημερίδας.

TOUSA: Τη Lazard Freres & Co., εταιρία χρηματοοικονομικών συμβούλων και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, προσέλαβε η αμερικανική θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής, TOUSA, προκειμένου να διεξαγάγει αναλυτική αξιολόγηση της κεφαλαιακής διάρθρωσής της και να τη βοηθήσει στην υλοποίηση της στρατηγικής διαχείρισης των πάγιων στοιχείων της, όπως αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

Global Finance: Στην τεχνολογία επανέρχεται έπειτα από χρόνια η Global Finance. Σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, η εταιρία φημολογείται ότι απέκτησε το 8% του βουλγαρικού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού BTC.

Τράπεζα Κύπρου: Το πρώτο κατάστημα του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου εγκαινιάστηκε χθες στη Μόσχα.

Dolphin Capital: Τις διαδικασίες για την ένταξή της στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου προωθεί η ελληνοκυπριακή εταιρία ανάπτυξης ακινήτων Dolphin Capital Investor, σύμφωνα με πληροφορίες της ”Καθημερινής”.

Σκαραμαγκάς: Στην ελβετική εταιρία Meyer Beteiligungen περνάει πλέον η δραστηριότητα της θυγατρικής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Εταιρεία Τροχαίου Υλικού Ελλάδας Α.Ε., σύμφωνα με την ”Καθημερινή”.

Multirama: Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, ο ανώτερος διευθυντής πωλήσεων της Wind, κ. Κώστας Τσαγανός, θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου για τη Multirama.

Σοφοκλέους: Στο 51,80% από 52,22% μειώθηκε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο σύνολο των μετοχών του Χρηματιστηρίου Αθηνών τον Σεπτέμβριο του 2007 σε σχέση με τον Αύγουστο, ενώ αντίθετα η συμμετοχή των Ελλήνων επενδυτών αυξήθηκε στο 47,81%, από 47,41% τον Αύγουστο.

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος: Στην πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου αναφέρονται στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πολιτικές κυρίως εφημερίδες. Σύμφωνα με τα ”Νέα”, μειώνονται οι ελπίδες μετά τη ματαίωση της μεταμόσχευσης, λόγω των καρκινικών μεταστάσεων που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v