Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις πέριξ των 5.200 μονάδων

Υψηλό στις 5.205 μονάδες ”έγραψε” ο Γενικός Δείκτης με την αγορά να κινείται σε ήπιους ρυθμούς. Από τις τράπεζες ξεχωρίζουν Αγροτική και Κύπρου, ενώ από το υπόλοιπο ταμπλό το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε μετοχές επιλεγμένων εταιριών, όπως ΕΛΤΕΧ, Ιntralot, Μυτιληναίος, Μέτκα και σε ορισμένους τίτλους εταιριών χαμηλότερης αποτίμησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στις 5.205 μονάδες καταγράφεται μέχρι στιγμής η υψηλότερη τιμή για σήμερα.

Οι συναλλαγές σε τραπεζικές μετοχές (Κύπρου, Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς και Αγροτική) ήταν συγκριτικά περισσότερες από την αντίστοιχη ώρα στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Μάλιστα, στη μετοχή της Κύπρου πραγματοποιούνταν μέχρι και 3,2% υψηλότερα πέριξ των 13 ευρώ, δηλαδή κοντά στα υψηλά της μετοχής.

Υψηλές συναλλαγές μέχρι και 3,4% πραγματοποιούνταν μέχρι 4,16 ευρώ στη μετοχή της Αγροτικής.

Όσον αφορά στην Αγροτική, αποτελεί κοινή εκτίμηση στην αγορά πως η διάθεση μειοψηφικού ποσοστού στην αποτίμηση των 3,6 δισ. ευρώ... δεν γίνεται.

Το λογικότερο είναι να επιδιωχθεί διαμόρφωση καλύτερης τιμής (και χρηματιστηριακής αξίας) για τη μετοχή.

Υψηλές συναλλαγές πραγματοποιούνται και στη μετοχή του Μυτιληναίου, που αρχικά έφτασε μέχρι τα 42,18 ευρώ.

Στα πρώτα 35-40 λεπτά της συνεδρίασης, θα λέγαμε πως επιχειρήθηκε η αφομοίωση των υψηλών της αγοράς, η απορρόφηση της όποιας προσφοράς μετά μάλιστα την αντίδραση των τραπεζών στη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής και η διερεύνηση της πρόθεσης των εν δυνάμει αγοραστών.

Στη μετοχή της Eurobank οι αγοραστές έφτασαν στα 25,8 ευρώ, στη Marfin 9,80 ευρώ και στην Εθνική μέχρι τα 45,7 ευρώ.

Το πιθανότερο είναι πως μέχρι τις 14:00 θα έχουν αποσαφηνιστεί οι διαθέσεις πωλητών – αγοραστών στις τράπεζες.

Ενδιαφέρουσα, όμως, παραμένει η επενδυτική ανταπόκριση για μετοχές ορισμένων εταιριών.

Στην ΕΛΤΕΧ συναλλαγές πραγματοποιούνται στα 10,20 ευρώ, στον Τιτάνα μέχρι τα 36,30 ευρώ, στα ΕΛΠΕ μέχρι τα 11,36 ευρώ, στην Intralot μέχρι τα 29,20 ευρώ.

Συναλλαγές συγκριτικά αυξημένες σημειώνονται και στη μετοχή της Βιοχάλκο, της Χαλκόρ.

Στον Νηρέα, περισσότερες από 100.000 μετοχές έχουν συναλλαχθεί λίγο υψηλότερα των 4 ευρώ, η Εlmec διαμορφώνεται στα 3,94 ευρώ, ενώ ανοδικά κινούνται Μηχανική, κοινή και προνομιούχος.

Αυξημένες οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται πέριξ των 2,27 ευρώ, στη μετοχή του Λιβάνη, πέριξ του 1,43 ευρώ στη μετοχή της Alco, πέριξ των 2,28 ευρώ στη μετοχή του Μουζάκη, γύρω στα 2,62 ευρώ στη μετοχή του Everest, στα 4,14 ευρώ για τη Lavipharm, στα 4,42 ευρώ για τα Σελόντα και στα 7,26 ευρώ για την Creta Farm.

Στις 11:20 ο Γ.Δ. κυμαινόταν λίγο χαμηλότερα των 5.200 μονάδων, ενώ για 97 μετοχές σημειωνόταν θετική απόκλιση.

Για περίπου 77 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν αρνητική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v