Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΑΕ: ”Aκριβή και υποσχόμενη” η Elmec, λέει η HSBC

Με βάση τα μεγέθη, η εξαγορά της Elmec Sport από τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών φαίνεται ”κάπως ακριβή”, υποδηλώνοντας λόγο αξίας επιχείρησης προς πωλήσεις της τάξεως του 1,49, αξίας επιχείρησης προς ΕΒΙΤDΑ 14 και Ρ/Ε 38, σχολιάζει η HSBC στο πρωινό της report.

ΚΑΕ: ”Aκριβή και υποσχόμενη” η Elmec, λέει η HSBC
Με βάση τα μεγέθη, και με μια πρώτη ματιά, η εξαγορά της Elmec Sport από τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών φαίνεται ”κάπως ακριβή”, υποδηλώνοντας λόγο αξίας επιχείρησης προς πωλήσεις της τάξεως του 1,49, αξίας επιχείρησης προς ΕΒΙΤDΑ 14 και Ρ/Ε 38, σχολιάζει η HSBC στο πρωινό της report.

Συνολικά, εκτίμηση της χρηματιστηριακής είναι ότι η Elmec θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένας ακόμη καταλύτης-κλειδί για τα ΚΑΕ, ωθώντας τη μελλοντική ανάπτυξη του ομίλου.

Περαιτέρω, αναφέρει η χρηματιστηριακή, το deal ενισχύει περισσότερο τον ρόλο των ΚΑΕ στον εγχώριο κλάδο λιανικής, οδηγεί σε διασπορά του προϊοντικού τους χαρτοφυλακίου, ενώ μειώνει την εξάρτησή τους από την ταξιδιωτική κίνηση στην Ελλάδα. Επιπλέον, η Elmec είναι καλά τοποθετημένη ώστε να αναπτύξει συνέργιες που προκύπτουν με τα ΚΑΕ (κυρίως στα Logistics και στα συνοριακά καταστήματα).

Όπως εκτιμά η HSBC, τα ΚΑΕ θα χρηματοδοτήσουν την εξαγορά από την ισχυρή κεφαλαιακή τους θέση και εν μέρει από τραπεζικό δανεισμό.

Στην υψηλή τιμή της εξαγοράς συμφωνεί και η Goldman Sachs, όπως αναφέρει στο πρωινό της report. Ωστόσο, επισημαίνει ότι η εξαγορά συνάδει με τη στρατηγική των ΚΑΕ να χρησιμοποιήσουν τα ρευστά διαθέσιμα για να χρηματοδοτήσουν εξαγορές και να επιταχύνουν τους ρυθμούς ανάπτυξης της εταιρίας.

Η Goldman Sachs τονίζει ότι υπάρχουν ευκαιρίες για επέκταση στην Ανατολική Ευρώπη αλλά και για συνέργιες εσόδων, δεδομένης της συμπληρωματικής φύσης των δύο προϊοντικών χαρτοφυλακίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v