Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Η ρευστοποίηση της συμμετοχής της Marfin στην Τράπεζα Κύπρου και η πρόθεση της MIG να προχωρήσει σε ιδιωτικό placement στη Vivartia, οι πληροφορίες για πρόστιμο στη Vodafone από την ΕΕΤΤ για το θέμα των υποκλοπών και η απόφαση της ΔΕΗ για αντικατάσταση του ατμοηλεκτρικού σταθμού της Πτολεμαΐδας είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Η ρευστοποίηση της συμμετοχής της Marfin στην Τράπεζα Κύπρου και η πρόθεση της MIG να προχωρήσει σε ιδιωτικό placement στη Vivartia, οι πληροφορίες για πρόστιμο στη Vodafone από την ΕΕΤΤ για το θέμα των υποκλοπών και η απόφαση της ΔΕΗ για αντικατάσταση του ατμοηλεκτρικού σταθμού της Πτολεμαΐδας είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Marfin: Σύμφωνα με πληροφορίες, η Marfin ρευστοποίησε χθες την εναπομείνασα συμμετοχή που κατείχε στην Τράπεζα Κύπρου (περίπου 5%), αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”, σημειώνοντας ότι η MIG ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στη ρευστοποίηση άγνωστου αριθμού μετοχών της Vivartia μέσω της διαδικασίας ιδιωτικής τοποθέτησης σε τιμή υψηλότερη από αυτήν που τις αγόρασε.

Vodafone: ”Βαριά” αναμένεται να είναι η ”καμπάνα” της Vodafone για το θέμα των υποκλοπών και από την ΕΕΤΤ. Η σχετική εισήγηση, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, αναμένεται σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής, ενώ έντονες ήταν οι φήμες ότι θα συνέβαινε στη σημερινή που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα. Στο άρθρο αναφέρεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τρία στελέχη της ΕΕΤΤ προτείνουν την επιβολή προστίμου της τάξης των 50 εκατ. ευρώ για κάθε μία από τις δύο βασικές κατηγορίες (για το απόρρητο των επικοινωνιών και την υποχρέωση τήρησης της ακεραιότητας του δικτύου). Αρκετά μέλη προτείνουν οι κυρώσεις να επιβληθούν πολλαπλασιαστικά, επί 106, για όσους αριθμούς συντελέστηκαν οι δύο παραβάσεις, ενώ ένα μέλος θεωρεί ότι το πρόστιμο θα πρέπει να επιβληθεί μόνο για την παραβίαση της άδειας που αφορά στην ακεραιότητα του δικτύου και αυτό επί μία φορά.

ΔΕΗ: Ο ρυπογόνος ατμοηλεκτρικός σταθμός της Πτολεμαΐδας έλαβε ημερομηνία λήξεως έως το τέλος του 2011 το αργότερο. Όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, κ. Τ. Αθανασόπουλος, ο σταθμός πρόκειται να αντικατασταθεί από μία νέα μονάδα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ισχύος 400 MW, ενώ ταυτόχρονα το σχέδιο προβλέπει μετεγκατάσταση των κοντινών χωριών Ποντοκώμης και Μαυροπηγής. Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τον τρόπο και τον χρόνο που θα γίνουν οι κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Eurobank: Καθαρή αύξηση κατά 11 δισ. ευρώ θα εμφανίσουν τα πάσης φύσεως νέα δάνεια που θα χορηγήσει κατά την τρέχουσα χρήση η Eurobank EFG τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της κεντρικής και της ΝΑ. Ευρώπης όπου δραστηριοποιείται, αναφέρει η ”Εξπρές”.

Εθνική Τράπεζα: Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, αναφέρει η ”Ημερησία”, διαψεύδει κατηγορηματικά τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στο Χ.Α. για νέα εθελούσια έξοδο.

Τράπεζα Πειραιώς: Η Πειραιώς αναμένεται να ανακοινώσει τη νέα κατανομή αρμοδιοτήτων μετά την αποχώρηση του κ. Μ. Κολακίδη από τη διοίκηση της τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει το ”Βήμα”, ο κ. Προβόπουλος αναλαμβάνει το treasury και το διεθνές δίκτυο του ομίλου και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Α. Μάνος την επενδυτική και επιχειρηματική τραπεζική.

Proton Bank: Την επόμενη εβδομάδα, εκτός απροόπτου, η Proton Bank ανακοινώνει την εξαγορά μίας από τις μεγαλύτερες εταιρίες του Ισραήλ, σύμφωνα με το ”Κέρδος”.

Intracom: Νέα εταιρία δημιούργησε η Intracom Telecom στη Σαουδική Αραβία, όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε ότι η Intracom Telecom θα εγκαταστήσει την πλατφόρμα διαχείρισης δικτύων οπτικών ινών της Pirelli στη Hellas On Line.

ΕΛΠΕ: Σκληραίνει το παιχνίδι για τη διεκδίκηση της σερβικής πετρελαϊκής εταιρίας NIS, για την οποία ενδιαφέρονται τα Ελληνικά Πετρέλαια. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, χθες η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι μπορεί να λάβει μέρος στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της κρατικής σερβικής εταιρίας, με την προϋπόθεση ότι η κίνηση αυτή θα της επιτρέψει να επεκτείνει στη χώρα τις δραστηριότητές της όσον αφορά στο φυσικό αέριο.

ΟΛΠ: Στη διάθεση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής είναι από χθες οι παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς προκειμένου να υπάρξει ανασύνθεση, γράφει η ”Εξπρές”.

Οικονομία: Κινδύνους για την υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2008 διέγνωσε ο επίτροπος κ. Χοακίν Αλμούνια, εκτιμώντας ότι οι στόχοι του είναι φιλόδοξοι και υπάρχουν κίνδυνοι αποκλίσεων σε έσοδα και δαπάνες, γράφει η ”Ναυτεμπορική”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v