Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Εκ νέου κάλυψη από C. Suisse με ”outperform”

Με σύσταση ”outperform” και τιμή-στόχο στα 50 ευρώ ξεκινά εκ νέου κάλυψη του τίτλου της Εθνικής Τράπεζας η Credit Suisse, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία.

ΕΤΕ: Εκ νέου κάλυψη από C. Suisse με ”outperform”
Με σύσταση ”outperform” και τιμή-στόχο στα 50 ευρώ ξεκινά εκ νέου κάλυψη του τίτλου της Εθνικής Τράπεζας η Credit Suisse, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία και τίτλο ”Ελκυστικά θεμελιώδη”.

H Credit Suisse εκτιμά ότι η Εθνική δραστηριοποιείται σε ένα ελκυστικό περιβάλλον στη λιανική τραπεζική από πλευράς ανταγωνισμού και πιθανών αναπτυξιακών προοπτικών.

Στη νοτιοανατολική Ευρώπη φαίνεται να έχει προοπτικές οργανικής ανάπτυξης από χαμηλή βάση, σημειώνει. Ενώ οι τιμές των μετοχών των υπόλοιπων ευρωπαϊκών τραπεζών δέχτηκαν πλήγμα από τους πρόσφατους κλυδωνισμούς στις αγορές χρήματος και ενδέχεται να υπεραποδώσουν της ΕΤΕ σε πιθανή ανάκαμψη, η Credit εκτιμά ότι η Εθνική προσφέρει ελκυστικές προοπτικές μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης της κερδοφορίας.

Επίσης, τονίζει ότι καταλύτης για την πιθανή αναβάθμιση της τιμής-στόχου είναι η επιτυχής εκτέλεση του απαιτητικού business plan της, ενώ τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου στα τέλη Νοεμβρίου ενδέχεται να προκαλέσουν αναβαθμίσεις των συγκλινουσών εκτιμήσεων των αναλυτών.

Η Credit Suisse δίνει τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 50 ευρώ, από χθεσινή (9/10) τιμή κλεισίματος της μετοχής στα 45,82 ευρώ, ενώ επισημαίνει ότι πιθανή αύξηση της τιμής-στόχου μπορεί να προκληθεί από αύξηση του μερίσματος ή από την καλύτερη λειτουργική απόδοση της τράπεζας.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η μετοχή της Εθνικής παραμένει ελκυστική σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες, με Ρ/Ε 11,8 με βάση τις εκτιμήσεις για τα μεγέθη 2008, σε μικρό premium έναντι του 10,4 του κλάδου, τη στιγμή που προσφέρει μέση ετήσια αύξηση των εσόδων κατά 19,5% και των καθαρών της κερδών κατά 28,8% έως το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v