Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγαλώνει ο έρωτας για τη ΔΕΗ

Μερική αποκόμιση κερδών παρατηρήθηκε μετά τις 15:30 στη Σοφοκλέους με αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους να χάνουν μέρος ή και το σύνολο των αρχικών κερδών τους. Καταλυτικός πρωταγωνιστής... διαρκείας η ΔΕΗ (5,26%). Σε κάθε περίπτωση κρίσιμο χαρακτηρίζεται το σημερινό κλείσιμο της Wall, αλλά και η αυριανή ομιλία Μπερνάνκε.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση που ξεκίνησε ανοδικά έχοντας συμπαράσταση από το θετικό κλείσιμο της Wall Street και την θετική εικόνα των Ασιατικών και Ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, όμως η εικόνα άλλαξε σημαντικά μετά τις 15.25 καθώς ο Γενικός Δείκτης ακολούθησε μόνιμη πλαγιοκαθοδική κίνηση, βρέθηκε στις 16.30 στο χαμηλό ημέρας για να κλείσει σχετικά ψηλότερα βοηθούμενος από τις δημοπρασίες.

Για να συμβεί αυτό αρκετοί Δεικτοβαρείς τίτλοι έχασαν μέρος ή και το σύνολο των αρχικών κερδών τους, ενώ σημαντικό άδειασμα παρουσιάστηκε και σε αρκετούς τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης που μπορεί να έφερε σε δύσκολη θέση τους πρωινούς αγοραστές.

Άρα και σε μία συνεδρίαση που ο Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο (είτε από σχετικό αγοραστικό ενδιαφέρον για Δεικτοβαρείς τίτλους, είτε από κινήσεις ”short covering”), η μεταβλητότητα έδωσε το παρόν και αναμένεται να το δώσει και αύριο γιατί ο πρόεδρος της Fed θα αναφερθεί για το μέτωπο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Τεχνικά η σημερινή συνεδρίαση έδωσε ένα πρώτο μικρό σήμα εξόδου που χρειάζεται άμεση επιβεβαίωση και όσον αφορά τον FTSE παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα των 2616 μονάδων, ενώ οι πρώτες στηρίξεις εντοπίζονται στις 2577-5, 2570, 2563-59 και 2550 μονάδες.

Ανοδική συνεδρίαση και στην Αγορά Παραγώγων με τα Σ.Μ.Ε. της υψηλής κεφαλαιοποίησης να κλείνουν κοντά στην θεωρητικής τους τιμή και αυτό πιθανότατα θα περιορίσει σημαντικά τις ”εκπλήξεις” στην αυριανή συνεδρίαση.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση που σήμερα φάνηκε λίγο περισσότερο δυνατή και με ζητούμενο την συνέχεια, με απώλειες που όμως δεν ξεπέρασαν το 1% οι Ελ. Τεχνοδομική, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Εθνική και Κύπρου.

Αντίθετα με κέρδη μεγαλύτερα των πέντε ποσοστιαίων μονάδων η ΔΕΗ, αξιοσημείωτα κέρδη για Coca-Cola, Alpha Bank (εν μέσω έντονης φημολογίας για επικείμενες εξελίξεις), Eurobank, ΟΤΕ, Ταχ. Ταμιευτήριο, θετικό πρόσημο για Βιοχάλκο, Εμπορική, Intralot, Cosmote, Motor Οil, MPB και αμετάβλητοι οι Αγροτική και Πειραιώς.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, έφτασε μέχρι τις 4876,11 μονάδες, υποχώρησε στις 16.30 στις 4854,31 και έκλεισε στις 4859 με κέρδη 0,89%, ενώ ο τζίρος εκτοξεύτηκε στα 518 εκατ. από τα οποία τα 144,1 αφορούσαν ”πακέτα”.

Θα μπορούσε να είναι και καλύτερη η τελική εικόνα με 187 ανοδικές μετοχές έναντι 83 πτωτικών και 13 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 7-12,82%.

Στους ημερήσιους πρωταγωνιστές ξεχώρισαν οι Fintexport, Multirama, AS Company, Eurodrip, Λεβεντέρης, Έλτον, Ευρ. Πίστη, Μαϊλλης, Δούρος, Νηρέας, Βάρδας, Κτήμα Λαζαρίδη, Μηχανική (ΠΡ) και Κυριακούλης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v