Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη σκιά του ”πτωτικού κύκλου”

Για ομολογιακό... ρίγος στη Wall Street μιλούν οι ειδικοί της αγοράς και λαβαίνουν τις άμυνές τους, καθώς ο πτωτικός κύκλος επανέρχεται στα ξένα χρηματιστήρια. Ωστόσο, η καλή εικόνα των ασιατικών αγορών, με θετικό κλείσιμο στην Κίνα και ”μάζεμα” των απωλειών στην Ιαπωνία, ίσως παίξει ρόλο. ”Γνώμονας” η βραχυπρόθεσμη τάση και η λήξη παράγωγων προϊόντων την Παρασκευή, 15 Ιουνίου. Ζητούμενο η διασφάλιση της στήριξης δεικτοβαρών μετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ο πτωτικός κύκλος επανέρχεται στα ξένα χρηματιστήρια, απειλώντας εμφανώς και τη Σοφοκλέους. Τα αίτια και οι αφορμές που πίεσαν τις αγορές σε χαμηλότερα επίπεδα την προηγούμενη εβδομάδα δεν εκλείπουν, αντιθέτως, θα έλεγε κάποιος, υπενθυμίζουν την... παρουσία τους.

Από αυτή την άποψη το ”ομολογιακό... ρίγος στη Wall Street”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό θέμα, αποτελεί τον κυρίαρχο καταλύτη εξελίξεων σε αυτή τη φάση. Αναφερόμαστε στη βραχυπρόθεσμη τάση και… βλέπουμε.

Από αυτή την άποψη, επανερχόμαστε στην τελευταία μας εκτίμηση για διασφάλιση της στήριξης δεικτοβαρών μετοχών.

Πάντως, η καλή εικόνα των ασιατικών αγορών, με θετικό κλείσιμο στην Κίνα και ”μάζεμα” των απωλειών στην Ιαπωνία ενδέχεται να παίξει ρόλο.

Το ”παιχνίδι”, κατά την εκτίμησή μας, θα φανεί σήμερα από νωρίς, καθώς ενδεικτικά για τη μετοχή της Εθνικής η μέση τιμή των τελευταίων δέκα εβδομάδων διαμορφώνεται περίπου στα 42,2 ευρώ, ενώ ο ΚΜΟ 30 στα 39,21 ευρώ.

Η τρέχουσα τιμή της Εθνικής Τράπεζας μπορεί να διατηρεί ένα σχετικό περιθώριο ασφάλειας, θα δοκιμαστεί όμως στην πράξη, καθώς συν τοις άλλοις την Παρασκευή λήγει η σειρά τριπλών παράγωγων προϊόντων, διεθνώς.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η διαγραμματική απεικόνιση της Alpha Bank, καθότι η τρέχουσα τιμή διαμορφώνεται χαμηλότερα και του ΚΜΟ 10 (23,03 ευρώ) και του ΚΜΟ 30 (23,50 ευρώ).

Κατά την εκτίμησή μας, εάν η πίεση στις αγορές δεν εξομαλυνθεί προς το τέλος της σημερινής συνεδρίασης, το αργότερο αύριο, η μετοχή της Alpha Bank δεν αποκλείεται να οδηγηθεί σε τιμές κοντά στο 20άρικο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v