Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα ο Δείκτης, στον... αφρό η ”μαρίδα”

Χαμηλότερα ”κοιτούν” τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Νέα Υόρκη. Μέχρι και 0,3% χαμηλότερα διαμορφώνεται στη Σοφοκλέους ο Γενικός Δείκτης, λίγο υψηλότερα των 4.850 μονάδων. Στο περίπου 2 προς 1 η αναλογία ανοδικών προς καθοδικές μετοχές, με πλήθος τίτλων χαμηλής χρηματιστηριακής τιμής να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη σε απόλυτα μεγέθη διακύμανση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλότερα διαμορφώνονται οι βασικοί δείκτες στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά και τα συμβόλαια στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Ανάλογη φορά διαμορφωνόταν και στη Σοφοκλέους, με τον Γενικό Δείκτη μετά τις 13:45 να χάνει σταδιακά έδαφος, υποχωρώντας προς τις 4.850 μονάδες (-0,3%).

Εκτός από την Cosmote, που από την αρχή της συνεδρίασης λόγω της αποκοπής μερίσματος έχανε έδαφος, διαμορφώνεται χαμηλότερα η τιμή της Πειραιώς στα 27,58 ευρώ και της Εθνικής στα 41,7 ευρώ.

Κατά 1,7% υποχωρεί προς τα 22,78 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank, με τον FTSE 20 να χάνει 0,42% (2.582 μονάδες).

Ο τζίρος μέτριος, καθώς από συναλλαγές 175 εκατ. ευρώ περίπου 35 αφορούν σε πακέτα, σε προσυμφωνημένες πράξεις.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές, έχοντας επιβαρυνθεί εν μέρει, διαμορφώνεται πλέον στο περίπου 2 προς 1.

Μετοχές εταιριών κυρίως χαμηλότερης αποτίμησης διαμορφώνονται υψηλότερα, ενώ για τίτλους με χρηματιστηριακή τιμή μικρότερη του ενός ευρώ (Κλωνατέξ, Χαλυβδόφυλλα, Προοδευτική, Βιοσώλ, Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, Μαξίμ, Εικόνα-Ήχος, κ.ά.) η απόδοση κυμαίνεται από 5% έως και 17%. Εικόνα αντιπροσωπευτική κατά την εκτίμησή μας μιας τάσης που διαμορφώνεται τις τελευταίες τρεις-τέσσερις εβδομάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v