Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άβαξ - Αθηνά: Τα οφέλη του deal και τα νέα μεγέθη

Θετικές εμφανίζονται σε γενικές γραμμές οι χρηματιστηριακές στα πρωινά report (12/06/07) για την κίνηση της Άβαξ να προχωρήσει στην εξαγορά του 47,37% της Αθηνά, επισημαίνοντας την ενίσχυση του ανεκτέλεστου υπολοίπου αλλά και του μεριδίου σε έργα όπως η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, Μαλιακός – Κλειδί και Ελευσίνα – Τσακώνα.

Άβαξ - Αθηνά: Τα οφέλη του deal και τα νέα μεγέθη
Θετικές εμφανίζονται σε γενικές γραμμές οι χρηματιστηριακές στα πρωινά report (12/06/07) για την κίνηση της Άβαξ να προχωρήσει στην εξαγορά του 47,37% της Αθηνά, επισημαίνοντας την ενίσχυση του ανεκτέλεστου υπολοίπου του νέου σχήματος αλλά και του μεριδίου σε έργα όπως η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, ο Μαλιακός – Κλειδί και η Ελευσίνα – Τσακώνα.

”Η κίνηση έχει λογική από στρατηγικής απόψεως”, επισημαίνει η HSBC, καθώς θα ενισχύσει τη συμμετοχή της J&P Αβαξ στο έργο της γέφυρας του Ρίο – Αντίρριου, τονίζοντας παράλληλα ότι θα ενισχυθεί το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του νέου σχήματος στα 2,9 δισ. ευρώ.

Ενισχυτική και για τους δύο ομίλους χαρακτηρίζει την κίνηση η Proton, καθώς εκτιμά ότι και οι δύο εταιρίες κερδίζουν σε όρους μεγέθους και τεχνογνωσίας, ενώ επισημαίνει πως η J&P Aβαξ θα προχωρήσει στην υποβολή δημόσιας προσφοράς.

Κατά τη Marfin-Egnatia, η αποτίμηση της Αθηνά περιλαμβάνει 43,3 εκατ. ευρώ για τη θέση της σε τρία μεγάλα έργα (Ρίο, Μαλιακός, Κλειδί), 5,4 εκατ. ευρώ για τα real estate περιουσιακά της στοιχεία και περίπου 33,6 εκατ. ευρώ για τις κατασκευές και τα άλλα τμήματα της εταιρίας.

Στα 2,9 δισ. ευρώ θα φτάνει πλέον το άθροισμα του ανεκτέλεστου υπολοίπου των δύο εταιριών, όπως σημειώνει η P&K, η οποία στο πρωινό της report θυμίζει ακόμη τις θέσεις της Αθηνά στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου (7,9%), στο έργο Μαλιακός - Κλειδί (5%), καθώς και το 5% στην κατασκευή του οδικού έργου Ελευσίνα – Τσακώνα.

Όπως αναφέρει η Alpha Finance, οι συγκεκριμένες θέσεις της Αθηνά ενισχύουν τις υπάρχουσες της Άβαξ στα ανωτέρω έργα, ενώ οι τοποθετήσεις της εταιρίας στο εξωτερικό συμπίπτουν με αυτές της εξαγοράζουσας.

Κατά την εκτίμηση της Eurobank Sec., που χαρακτηρίζει το deal αναμενόμενο, η κινητήρια δύναμη πίσω από τη συμφωνία είναι τα έσοδα που θα εισπράξει η Αθηνά για τη συμμετοχή της σε αυτοχρηματοδοτούμενα. Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, το Ρίο θα ξεκινήσει από φέτος να πληρώνει μερίσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v