Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδρίαση με... θέαμα, αλλά στους μικρούς

Συνεδρίαση από αυτές που ”φέρνουν θεατές στα γήπεδα” η σημερινή, καθώς συνεχίστηκαν οι ”συγκινήσεις” σε μεσαία και πολύ περισσότερο σε μικρή κεφαλαιοποίηση, ενώ για πολλοστή φορά οι θεωρούμενοι Δεικτοβαρείς τίτλοι έδειξαν ότι προς το παρόν οι 5000 μονάδες είναι αν μη τι άλλο ”δύσκολο οχυρό”.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση από αυτές που ”φέρνουν θεατές στα γήπεδα” η σημερινή, καθώς συνεχίστηκαν οι ”συγκινήσεις” σε μεσαία και πολύ περισσότερο σε μικρή κεφαλαιοποίηση, ενώ για πολλοστή φορά οι θεωρούμενοι Δεικτοβαρείς τίτλοι έδειξαν ότι προς το παρόν οι 5000 μονάδες είναι αν μη τι άλλο ”δύσκολο οχυρό”.

Μάλιστα κατά την σημερινή συνεδρίαση και μετά τις 12.45 που ο Δείκτης ”είδε” τα υψηλά ημέρας, σημειώθηκε σημαντική εξαέρωση σε αρκετούς Περιφερειακούς τίτλους και αυτό αν σε αυτή την κατηγορία διατηρηθεί το θετικό κλίμα, είναι καλό.

Αντίθετα οι περισσότεροι τίτλοι του FTSE παραμένουν εξαιρετικά δύσκαμπτοι και βέβαια αυτό έχει σημαντική απήχηση και στον Γενικό Δείκτη, ενώ αρκετοί περιμένουν την Παρασκευή όπου λήγουν τα Σ.Μ.Ε. Ιουνίου και ανακοινώνονται τα στοιχεία πληθωρισμού στις ΗΠΑ, ενώ έτσι κι αλλιώς ο πρώτος λόγος συνεχίζει να ανήκει στις διεθνείς Αγορές που υστάτως έχουν αρχίσει να ασχολούνται και με τις αποδόσεις των Ομολόγων.

Καμία διαφοροποίηση της εικόνας και στην Αγορά Παραγώγων, όπου συνεχίστηκαν οι μετακυλίσεις θέσεων και οι εκεί εμπλεκόμενοι αρκέστηκαν στο να ακολουθήσουν την υποκείμενη και συγκεκριμένα την αρνητική κίνηση του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Τεχνικά και όσον αφορά τον FTSE δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό όσο ο εν λόγω δείκτης κινείται στο εύρος 2557 – 2616. Όμως κλείσιμο υψηλότερα ή χαμηλότερα από τα δύο άκρα, μπορεί να σηματοδοτήσει την βραχυπρόθεσμη τάση.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε πτωτικά, σχετικά γρήγορά γύρισε σε θετικό πρόσημο προσκρούοντας δύο φορές λίγο χαμηλότερα των 4880 μονάδων, από εκεί και πέρα περίπου απνευστί πλαγιοκαθοδική κίνηση μέχρι το χαμηλό ημέρας (4836,9) και σχετική αντίδραση με κλείσιμο στις 4841,86 μονάδες και απώλειες 0,52%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 346 εκατ. από τα οποία τα 71,6 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Συγκρατημένα απαισιόδοξη η εικόνα των τίτλων του FTSE, με αξιοσημείωτα κέρδη ΔΕΗ και Ελ. Πετρέλαια, απλά θετική μεταβολή για Βιοχάλκο, Ελ. Τεχνοδομική, ΟΠΑΠ, Αγροτική, Εμπορική, Κύπρου, Coca-Cola και αμετάβλητοι οι Motor oil, Eurobank, ΟΤΕ.

Αντίθετα απώλειες μεγαλύτερες του 3% για Cosmote (απέκοψε μέρισμα), του 2% για Alpha Bank (έκλεισε στο χαμηλό ημέρας), αξιοσημείωτες απώλειες για Intralot, Τιτάνα (έκλεισε στο χαμηλό ημέρας), Πειραιώς (έκλεισε πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας), Εθνική (έκλεισε στο χαμηλό ημέρας) και αρνητικό πρόσημο για το Ταχ. Ταμιευτήριο.

Απλά ικανοποιητική η τελική εικόνα με 139 ανοδικές μετοχές έναντι 122 πτωτικών και 14 τίτλοι με κέρδη από 7-14,71%.

Στα επιμέρους σημαντική κινητικότητα στις ”μικρές” εταιρείες του Κατασκευαστικού κλάδου, αλλά και σε Καλπίνη, Αττικές Εκδόσεις, ΓΕΚ, ΑΝΕΚ, Eurobrokers, Cyclon, Reds, Nexansx.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v