Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Ξεκινά ενιαία πλατφόρμα για τη ΝΑ. Ευρώπη

Την υπογραφή από το αρμόδιο υπουργείο της χρηματοδότησης μέρους του νέου έργου της ΕΧΑΕ ”Χnet” συνολικού ύψους 3,7 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος του Χ.Α., κ. Σ. Λαζαρίδης. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα διευκολύνει τις χρηματιστηριακές συναλλαγές σε αγορές της ΝΑ. Ευρώπης και της Μεσογείου.

ΕΧΑΕ: Ξεκινά ενιαία πλατφόρμα για τη ΝΑ. Ευρώπη
Την υπογραφή από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας της χρηματοδότησης μέρους του νέου έργου της ΕΧΑΕ ”Χnet” συνολικού ύψους 3,7 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος του Χ.Α., κ. Σ. Λαζαρίδης.

Το νέο αυτό προϊόν θα αποτελεί μοχλό για το όραμα της ΕΧΑΕ που αφορά στη δημιουργίας μίας μεγάλης ”εικονικά ενιαίας” αγοράς στη ΝΑ. Ευρώπη και στη Μεσόγειο.

Αποτελεί δε μία από τις τρεις διαστάσεις για την υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΧΑΕ σχετικά με την επέκταση στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Οι άλλες δύο είναι η κοινή πλατφόρμα και η μετοχική συμμετοχή σε περιφερειακά χρηματιστήρια. Το ”Χnet” απευθύνεται κυρίως σε αγορές που αναγνωρίζουν την ανάγκη συνεργασίας αποφεύγοντας ταυτόχρονα τα μεγάλα βήματα.

Οι κεντρικές υπηρεσίες αφορούν σε χρηματοοικονομική πληροφόρηση μέσω Internet, ενιαία πρόσβαση στις αγορές, ενιαία πληροφόρηση και διόδευση εντολών εκκαθάρισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v