Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκαλυπτική έρευνα για τη Σοφοκλέους

Βελτιωμένη σε σχέση με δύο χρόνια πριν, είναι η εικόνα της Σοφοκλέους, σε ειδικούς και μη. Ωστόσο θέματα αναξιοπιστίας, ελλειπούς ενημέρωσης, καθώς και η χασούρα του παρελθόντος, εξακολουθούν να ασκούν μεγάλη επίδραση. Δεν έχει θετική γνώμη για το ΧΑ το 58% των ερωτηθέντων.

Αποκαλυπτική έρευνα για τη Σοφοκλέους
Βελτιωμένη σε σχέση με δύο χρόνια πριν είναι η γνώμη του ευρέως κοινού, χρηματιστηριακών εταιριών, εισηγμένων εταιριών, αλλά και δημοσιογράφων αναφορικά με τη φήμη, λειτουργία και προοπτικές του ΧΑ.

Η έρευνα έγινε με δείγμα 800 ατόμων, από τα οποία τα 340 δηλώνουν ότι έχουν επενδύσει στο ΧΑ στο παρελθόν ή και τώρα.

Συνολικά θετική γνώμη για το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει το 42% των ερωτηθέντων έναντι 33% σε αντίστοιχη έρευνα που είχε γίνει από την ΕΧΑΕ στο 2005.

Το 76% πιστεύει ότι η συμβολή του ΧΑ στις εξελίξεις που διαμορφώνουν το οικονομικό περιβάλλον της χώρας μας είναι σημαντική, ενώ το 68% πιστεύει ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει προσπάθειες στη βελτίωση της λειτουργίας και του ρόλου του ΧΑ.

Αρνητικό στο να επενδύσει σήμερα στο ΧΑ είναι το 48% των ερωτηθέντων έναντι 54% το 2005.

Το 85% επιμένει ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερη ενημέρωση από πλευράς ΧΑ προς τους επενδυτές, ενώ η αναξιοπιστία του παρελθόντος καθώς και το γεγονός ότι μέρος των ερωτηθέντων είχε επενδύσει στο παρελθόν και έχασε είναι οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την αρνητική στάση του κοινού απέναντι στο ΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v