Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύμα διόρθωσης από Wall - ευρωαγορές

Στον ρυθμό των βασικών δεικτών της Wall κινούνται Ευρώπη και Σοφοκλέους. Υποχωρεί η Wall, διορθώνει η Φρανκφούρτη και χάνει μέχρι και 0,8% ο Γ.Δ. της Σοφοκλέους. Εξαιρετικά ευμετάβλητη και... ευάλωτη η βραχυπρόθεσμη τάση βασικών δεικτών και μετοχών. Καταλυτικό ρόλο, πέρα από κάθε αμφιβολία, για τη διαμόρφωση βραχυπρόθεσμης τάσης σήμερα – αύριο παίζει η αμερικανική αγορά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αλλαγή φοράς των συμβολαίων για τους τρεις βασικότερους αμερικανικούς δείκτες οδηγεί σε διόρθωση τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ανάλογα διαμορφώνεται η τάση πλέον και στη Σοφοκλέους με τον Γ.Δ. να υποχωρεί μέχρι τις 4.830 - 4.835 μονάδες.

Οι συναλλαγές από περίπου τις 15:00 έως 15:20, οπότε και μεταβλήθηκε η τάση, ξεπερνούσαν τα 5 εκατ. ευρώ σε αξία.

Το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών αυτού του 20λεπτου εκδηλώθηκε με τη μορφή προσφοράς στη μετοχή της Εθνικής και της Eurobank, οδηγώντας κατά 1,3% και 1,1% αντίστοιχα χαμηλότερα την τιμή των 2 τραπεζικών τίτλων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η εικόνα και του ASE-20 (στις 2.590 μονάδες με -0,75%) και τη σχέση ανοδικών προς καθοδικές μετοχές να μεταβάλλεται εκ νέου.

Αυτή τη φορά ο σχετικός λόγος διαμορφώθηκε στο περίπου 1 προς 2, με αρκετούς τίτλους από τον ευρύτερο μεσαίο – μικρότερο χώρο να χάνουν το μεγαλύτερο μέρος των αρχικών κερδών τους και σε ορισμένες περιπτώσεις να γυρίζουν στο ”κόκκινο”.

Περίπου 80 μετοχών η τιμή διαμορφωνόταν θετική και σχεδόν 190 αρνητική.

Το ίδιο ενδιαφέρον και προσοχή, με τα οποία προσεγγιζόταν από την αρχή η σημερινή συνεδρίαση (καθότι αναμενόμενη η συνεχής εναλλαγή απόδοσης και ποσοστών), θα απαιτηθεί και μέχρι το τέλος της ημέρας.

Καταλυτικό ρόλο, πέρα από κάθε αμφιβολία, για τη διαμόρφωση βραχυπρόθεσμης τάσης σήμερα – αύριο παίζει η αμερικανική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v