Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ για ”σπάσιμο” της Επιχείρησης σε δυο κομμάτια, οι δηλώσεις Αλογοσκούφη-Αθανασόπουλου για την πρόταση Σαουίρις για την Tellas, τα όσα ελέχθησαν κατά την γενική συνέλευση του ΟΠΑΠ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ για ”σπάσιμο” της Επιχείρησης σε δυο κομμάτια, οι δηλώσεις Αλογοσκούφη-Αθανασόπουλου για την πρόταση Σαουίρις για την Tellas, τα όσα ελέχθησαν κατά την γενική συνέλευση του ΟΠΑΠ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

ΔΕΗ: Σε δυο κομμάτια ”σπάει” η ΔΕΗ με αλλαγή του καταστατικού, που θα της επιτρέψει τη λειτουργία με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της Επιχείρησης προς τους μετόχους στη γενική συνέλευση της 15ης Ιουνίου προβλέπει τον διαχωρισμό της ΔΕΗ σε δυο κομμάτια: το ένα θα περιλαμβάνει τους ανταγωνιστικούς τομείς (παραγωγή, ορυχεία και εμπορία), ενώ το δεύτερο θα περιλαμβάνει τους μονοπωλιακούς τομείς της μεταφοράς και διανομής.

Tellas: Μη ελκυστική χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομίας την προσφορά του Ν. Σαουίρις για τη ΔΕΗ, ενώ από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Τ. Αθανασόπουλος άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ”συζητάμε αν υπάρχει σκοπιμότητα παραμονής της ΔΕΗ στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών”.

ΟΠΑΠ: Η επέκταση του ΟΠΑΠ σε άλλες χώρες απασχολεί πλέον τη διοίκηση της εταιρείας, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν κατά τη γενική συνέλευση, και από το καλοκαίρι αναμένεται να επιλέξει τις κινήσεις με τις οποίες θα την υλοποιήσει. Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο του Οργανισμού, Β. Νειάδα, η διοίκηση έχει στα χέρια της 4 προτάσεις που της έχουν γίνει από λοταρίες του εξωτερικού και αφορούν είτε την ανάπτυξη του ΚΙΝΟ σε άλλη χώρα, ή συμμετοχή σε διεθνές αριθμολαχείο, ή συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο ξένης λοταρίας. Για την τεχνολογική αναβάθμιση αναφέρθηκε ότι χθες και σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Αξιολόγησης και ότι αναμένονται εξελίξεις. Η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή υπόλοιπου μερίσματος 1,03 ευρώ ανά μετοχή.

Lamda Development: Δέσμη επενδύσεων σε τουριστικά-παραθεριστικά συγκροτήματα στην περιοχή της δυτικής Πελοποννήσου και στα νησιά –κυρίως Ρόδο και Κρήτη- δρομολογεί η Lamda Development, προσδοκώντας να επενδύσει 130-150 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2007.Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι πρώτες διερευνητικές κινήσεις της εταιρείας στην Τουρκία, όπως αναφέρει η Ημερησία.

Τράπεζα Κύπρου: Στόχος της Τράπεζας Κύπρου είναι έως το τέλος του έτους να διαθέτει 10 καταστήματα στη Ρουμανία, αναμένεται η έναρξη των εργασιών στη Ρωσία ενώ εξετάζεται η εξαγορά πιστωτικού ιδρύματος στην Ουκρανία, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης της τράπεζας.

Aegean Airlines: Εγκρίθηκε και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο φάκελος για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών της Aegean Airlines. Κύριοι μέτοχοι της εταιρείας είναι ο όμιλος εταιρειών Θ. Βασιλάκη, ο όμιλος εταιρειών Λασκαρίδη, ο Γ. Δαυίδ, ο όμιλος εταιρειών Τράπεζας Πειραιώς, ο Δ. Ιωάννου και ο όμιλος εταιρειών Κωνσταντακόπουλου.

Ευρωπαϊκή Πίστη: ”Εξοδο” στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα σε τρεις τουλάχιστον χώρες σε πρώτη φάση (Βουλγαρία, Αλβανία και Ρουμανία) στις αρχές του 2008 ”βλέπει” η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Πίστης ΑΕΓΑ, αξιοποιώντας τη μετοχική της συνεργασία με τον όμιλο Πειραιώς.

Δάιος: Επένδυση 70 εκατ. ευρώ υλοποιεί στην Κρήτη η Δάιος Πλαστικά. Σύμφωνα με την Εξπρές, πρόκειται για την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων, δυναμικότητας 717 κλινών, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, που θα τεθεί σε λειτουργία το 2009.

Σκλαβενίτης: Η Σκλαβενίτης απέκτησε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Παπαγεωργίου, η οποία διατηρεί δίκτυο 19 σούπερ μάρκετ συνολικά, εκ των οποίων τα 18 βρίσκονται στα νότια προάστια και ένα στο Περιστέρι, γράφει η Καθημερινή.

Δικαιοσύνη: Ολοκληρώθηκε η δίκη για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Οι πρώην πρυτάνεις κκ. Αιμ. Μεταξόπουλος και Δ. Κώνστας και οι πρώην αντιπρυτάνεις κκ. Π. Γετίμης και Κ. Παπαθανασόπουλος τιμωρήθηκαν με κάθειρξη έως και 25 ετών. Στον γραμματέα του πανεπιστημίου κ. Α. Κουστοδημητρόπουλο επιβλήθηκαν τρις ισόβια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v