Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

…Μήτηρ μαθήσεως

Η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης. Σήμερα θα επαναλάβουμε ”ατάκες” από πρόσφατες επισημάνσεις της στήλης. Όχι γιατί μας δικαιώνουν, αλλά γιατί η σύνοψή τους θα αποδειχτεί χρήσιμος οδηγός για τη συνέχεια στο κυνήγι των κερδών στη Σοφοκλέους. Η εικόνα της κατήφειας και της υποχώρησης αποτυπώνει μόνο το ”σήμερα”. Και σίγουρα δεν αντιπροσωπεύει το ”αύριο”.

…Μήτηρ μαθήσεως
Καλή σας ημέρα

Η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης. Σήμερα θα επαναλάβουμε ”ατάκες” από πρόσφατες επισημάνσεις της στήλης…

...Όχι γιατί μας δικαιώνουν, αλλά γιατί η σύνοψή τους θα αποδειχτεί χρήσιμος οδηγός για τη συνέχεια στο κυνήγι των κερδών στη Σοφοκλέους...

...Η εικόνα της κατήφειας και της υποχώρησης αποτυπώνει μόνο το ”σήμερα”. Και σίγουρα δεν αντιπροσωπεύει το ”αύριο”...

24 Μαΐου: Με τρέλα... και κορδέλα η πορεία της άκρας περιφέρειας, στην οποία ολοένα και περισσότερο ποντάρουν οι... αναστάντες εκ νεκρών κωδικοί. Και όλα αυτά καθώς έρχεται ο σπάνια ”ανοιχτοχέρης” και συνήθως ”βλοσηρός” Ιούνιος. Φτωχοί είμαστε; Ελάτε τώρα! Το πάρτι συνεχίζεται. Βαράτε βιολιτζήδες!...

29 Μαΐου: Στοιχηματίσαμε από τις αρχές της χρονιάς πολλές φορές στον... άλτη του ύψους και όλες τις φορές πήγαμε ταμείο. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό δεν μπορεί να γίνεται συνεχώς. Θα έρθει η ώρα που ο άλτης θα τη ρίξει την μπάρα. Από σήμερα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο… άλτης προπονείται για το μεγάλο στοίχημα του ύψους των 5.000 μονάδων.

Δεν έχει πολλά χρονικά περιθώρια να κάνει άλματα εδώ γύρω. Τα στοιχήματα στα παρόντα επίπεδα ύψους μειώνονται. Αξίζει να ποντάρουμε; Οι κερδισμένοι των στοιχημάτων από την αρχή της χρονιάς, οπωσδήποτε ναι. Εκείνοι όμως που τώρα πήραν χαμπάρι το στοίχημα, ας περιμένουν λίγο. Ή ας ποντάρουν λίγα. Η κίνηση θα είναι γρήγορη και όπως όλα τα άλματα, άλλωστε, αβέβαιη ως προς την επιτυχία της.

1 Ιουνίου: Τα θυμάστε τα... black chips; Ήρθε η ώρα τους! Οι εισηγμένοι επιχειρηματίες, σε αγαστή συνεργασία με χρηματιστές, brokers και ενίοτε λόμπι, ανεβάζουν κάθε μέρα όλο και ψηλότερα τις κεφαλαιοποιήσεις των εταιριών τους. Ας μην κλείσουμε τα μάτια στα αποτελέσματα των εταιριών που δημοσιεύονται αυτές τις ημέρες. Κέρδη, πραγματικά deals και σταθερή ανάπτυξη θα φέρουν αποδόσεις. Η χρονιά, όπως επανειλημμένα έχουμε πει, είναι ανοιχτοχέρα.

Και με καλή πορεία των ξένων χρηματιστηρίων, οι 5.300 μονάδες είναι συντηρητικό νούμερο. Στις φήμες όμως και στα χαρτιά που κυκλοφορούν… και οπλοφορούν με P/E 100 πάντα παραμονεύει ο κίνδυνος των εγκαυμάτων.

4 Ιουνίου: Η οδήγηση στη χρηματιστηριακή πίστα, χωρίς ζώνη ασφαλείας, κανέναν άλλο δεν οδηγεί στην οικονομική καταστροφή παρά μόνο τον οδηγό. Ερώτηση: Θα φορέσουμε ζώνες ασφαλείας στη Σοφοκλέους τώρα που η κούρσα δείχνει άνετη, ο δρόμος είναι καλός και ο καιρός υπέροχος ή… θα πατήσουμε τέρμα τα γκάζια από το ξαναζεσταμένο σενάριο Alpha - Εθνικής;

Βασίλης Βαλαμβάνος

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v