Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρήξη της JP Morgan με τα ασφαλιστικά ταμεία

Τα ”έσπασαν” και επισήμως η JP Morgan και τα ασφαλιστικά ταμεία στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις για το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ. Εντός της ημέρας αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από την τράπεζα, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία θα ακολουθήσουν τη δικαστική οδό για τη διεκδίκηση των χρημάτων τους.

Ρήξη της JP Morgan με τα ασφαλιστικά ταμεία
Τα ”έσπασαν” και επισήμως η JP Morgan και τα ασφαλιστικά ταμεία στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις για το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ.

Η τράπεζα επέμεινε στην αρχική της πρόταση για επαναγορά του ομολόγου στο άρτιο μείον τους αναλογούντες τόκους, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία συνέχισαν να διεκδικούν έστω τμήμα των τόκων που αναλογεί στο διάστημα της διακράτησης του ομολόγου και συγκεκριμένα το ποσό που θα αντιστοιχούσε στην περίπτωση κατάθεσης του κεφαλαίου σε λογαριασμό καταθέσεων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Εντός της ημέρας αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από την τράπεζα, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία θα ακολουθήσουν τη δικαστική οδό για τη διεκδίκηση των χρημάτων τους.

Σύμφωνα με σχόλια κύκλων του υπουργείου Οικονομίας -που στην ουσία κάνουν την κυβέρνηση να αποστασιοποιηθεί από τις εξελίξεις- ”οι ίδιοι που αγόρασαν το ομόλογο οι ίδιοι θα πρέπει τώρα να αποφασίσουν τι θα το κάνουν”.

Ελ. Λ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v