Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από ΟΤΕ-ΕΛΤΑ-ΟΣΕ

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα απάτης, απιστίας και εξαίρεσης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατέθεσαν οι ΟΤΕ, ΕΛΤΑ και ΟΣΕ. Όπως υποστηρίζουν, μειώθηκαν με 5 εκατ. ευρώ από την αγορά δομημένου ομολόγου αξίας 25 εκατ. ευρώ.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από ΟΤΕ-ΕΛΤΑ-ΟΣΕ
της Εύας Καραμανώλη

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα απάτης, απιστίας και εξαίρεσης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατέθεσαν οι ΟΤΕ, ΕΛΤΑ και ΟΣΕ.

Ειδικότερα, μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν οι: Παναγιώτης Κούτρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ, Φίλιππος Θωμας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών και Ανδρέας Βασιλόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Σιδηροδρομικών.

Όπως υποστηρίζουν, μειώθηκαν με 5 εκατ. ευρώ από την αγορά δομημένου ομολόγου αξίας 25 εκατ. ευρώ.

Στη μήνυσή τους κάνουν λόγο για περίεργες συνθήκες αγοράς του ομολόγου, επιρρίπτουν ευθύνες στην πρώην διοίκηση του ΤΑΠΟΤΕ, καθώς και στον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Γ. Κουρρή, τον πρώην υπουργό Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδη και τον πρώην Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης Ευ. Παπαδόπουλο. Παράλληλα, ζητείται να διερευνηθεί ποιος είναι ο εκδότης του ομολόγου.

Επίσης, στον εισαγγελέα Εφετών Α. Λιόγα κατέθεσε ο Παναγιώτης Δεμέστιχας, πρόεδρος του Ταμείου Φαρμακο-υπαλλήλων και Κων/νος Χριστίδης, πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Αντώνη Λιόγα, ο πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνος Χρηστίδης φέρεται να υποστήριξε ότι την δεδομένη χρονική περίοδο θεωρούσαν ότι έκαναν μία επωφελή επένδυση για το ταμείο, έχοντας παράλληλα την εντύπωση ότι αγόραζαν από την πρωτογενή αγορά, δηλαδή από τον εκδότη του ομολόγου.

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι η διοίκηση του Ταμείου δεν γνώριζε την διαδρομή του ομολόγου. Ως προς τις ευθύνες της ”Ακρόπολις”, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απάτης ”σε περίπτωση που γνώριζαν την διαδρομή και δεν μας ενημέρωσαν”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v