Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μόχλευση στην περιφέρεια

Όλο και πλησιέστερα προς τις 13.000 μονάδες ”δείχνουν” τα συμβόλαια του Dow Jones στη Wall Street. Ήπιων τόνων, με μετριότατο τζίρο, η μέχρι στιγμής μάλλον αδιάφορη διακύμανση βασικών δεικτών και μετοχών. Κυρίως σε μετοχές εταιριών μεσαίας - χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης συντηρείται μεγάλο μέρος του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τις 12.976 μονάδες ”δείχνουν” για το άνοιγμα της συνεδρίασης στη Wall Street τα συμβόλαια του Dow Jones. Οριακές απώλειες διαμορφώνονταν στις 14:05 για τον Dax στη Φρανκφούρτη, ενώ κατά 0,10% υποχωρούσε ο Γενικός Δείκτης στη Σοφοκλέους.

Όμως, οι ανεπαίσθητες, μέχρι στιγμής, διακυμάνσεις για τον Γενικό Δείκτη και τον FTSE 20 πραγματοποιούνταν με μετριότατο τζίρο, καθώς περίπου εκείνη την ώρα δεν ξεπερνούσαν τα 122 εκατ. ευρώ.

Είναι ενδεικτικό πως για τις τρεις πρώτες μετοχές (Εθνική, Alpha Bank και ΟΤΕ) οι συναλλαγές περιορίζονταν στα 33 εκατ. ευρώ, ενώ ακολουθούσε στα υψηλά των 8,86 ευρώ η Marfin, με τζίρο μεγαλύτερο των 7 εκατ. ευρώ.

Σειρά είχαν ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Eurobank, Τ.Τ. και Μυτιληναίος.

Για τη μετοχή του Τ.Τ. θα πρέπει να προσεχθεί πως αφενός μεν δεν έχει ”ακολουθήσει” την άνοδο του τραπεζικού δείκτη (και του Γενικού βεβαίως), παραμένοντας εγκλωβισμένη κοντά στα χαμηλά.

Για τη μετοχή του Μυτιληναίου το αγοραστικό ενδιαφέρον θεωρείται απόλυτα δικαιολογημένο, μετά τις θετικές εκθέσεις ξένων και Ελλήνων αναλυτών, ενώ η διοίκηση του ομίλου θα παρουσιάσει τα επόμενα βήματά του στη διάρκεια της αυριανής γενικής συνέλευσης (στις 12:30 στη Μεγάλη Βρετανία).

Από τις μετοχές εταιριών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης ξεχώριζαν οι ΔΕΗ, Τιτάν, Coca Cola 3E, ΓΕΚ (σε βάρος της ΤΕΡΝΑ), Intralot (στα 24,08 ευρώ), της Elmec (σταθερή στα 3,30 ευρώ) και της φιλόδοξης Info-Quest (στα 4,36 ευρώ με +5,9%).

Στις 14:10 για 133 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν θετική και για 100 αρνητική.

Πέρα από το απόλυτο ”κλείδωμα” της ΙΜΑΚΟ στα 2,40 ευρώ (στην αγορά είχε προεξοφληθεί η τιμή όπου θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία εισόδου του Β. Ρέστη στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης), παρέμεναν υψηλές οι συναλλαγές (2,2 εκατ. ευρώ) για τη μετοχή της Αττικάτ (στο 1,53 ευρώ με +7%), της ΑΝΕΚ, της Altec (στο 1,79 ευρώ με 6,6%), των Info-Quest, Maxim, ΑΕΓΕΚ, Σφακιανάκης, Ζήνων, Creta Farm (με ομολογουμένως εντυπωσιακό… σερί των κρητικών μέχρι τα 8,12 ευρώ), της Unisystems (υψηλότερα των 2 ευρώ), αλλά και των Σάνυο, Σελόντα, SingularLogic, Albio, Μεσοχωρίτης, Ηλεκτρονική Αθηνών, ΕΛΓΕΚΑ, ΕΛΒΕ, Μπετανέτ (με αυξημένες για τα δεδομένα της μετοχής συναλλαγές), Sciens Συμμετοχών, Fashion Box (επίσης με αυξημένες συναλλαγές) και ορισμένων ακόμη.

Η μετοχή του Αστέρα, μετά την επίσημη θέση του ομίλου της Εθνικής αναφορικά με τις φήμες που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη Παρασκευή, διαμορφώνεται μέχρι 1,9% χαμηλότερα προς τα 7,02 ευρώ.

Εν κατακλείδι, από τη μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς κρατάμε τις μετριότατες συναλλαγές και τη συνεχιζόμενη ”μόχλευση” σε μετοχές αρκετών εταιριών από τη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v