Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πανευρωπαϊκή έρευνα για διακύμανση μετοχών

Το 82% των ελληνικών εισηγμένων εταιριών πιστεύει ότι η χρηματοοικονομική του απόδοση δεν αντικατοπτρίζεται στην τιμή των μετοχών, όπως προκύπτει από πανευρωπαϊκή έρευνα που διεξήγαγαν η RSM International και η Ευρωπαϊκή Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών.

Πανευρωπαϊκή έρευνα για διακύμανση μετοχών
Το 82% των ελληνικών εισηγμένων εταιριών πιστεύει ότι η χρηματοοικονομική του απόδοση δεν αντικατοπτρίζεται στην τιμή των μετοχών και ότι τα βασικά δεδομένα των επιχειρήσεων αυτών δεν είναι πάντοτε κατανοητά.

Αυτό προκύπτει από τα συμπεράσματα της πανευρωπαϊκής έρευνας που διεξήγαγαν η RSM International και η Ευρωπαϊκή Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών για τους παράγοντες που επηρεάζουν την αξία των

μετοχών των εισηγμένων εταιριών.

Από τις εταιρίες που έλαβαν μέρος στη μελέτη αυτή, το 3% αυτών έχει κύκλο εργασιών λιγότερο από 5 εκατ. ευρώ, ενώ το 32% πάνω από 1 δισ. ευρώ. Περισσότερες από τις μισές εταιρίες που συμμετέχουν στην έρευνα απασχολούν περισσότερα από 1.000 άτομα προσωπικό.

Τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας αυτής θα παρουσιαστούν στα αγγλικά από τον κ. Jack Berkovi, εκπρόσωπο της RSM International, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007, στις 16:30 στην αίθουσα του Χρηματιστηρίου, Σοφοκλέους 10. Την παρουσίαση της μελέτης θα προλογίσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Αλέξης Πιλάβιος.

Οι διοργανωτές πιστεύουν ότι οι εισηγμένες εταιρίες θα ωφεληθούν πολλαπλώς από την παρακολούθηση της εκδήλωσης αυτής και των στοιχείων που θα παρουσιαστούν, καθώς και από τη συζήτηση που θα επακολουθήσει γύρω από το θέμα.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την DRM Στυλιανού Α.Ε., μέλος της RSM International (στο 210-6717733 / e-mail: [email protected]) ή με την Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝΕΙΣΕΤ), μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών (UNIQUE) (στο 210-3641742 / e-mail: [email protected]).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v