Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ, Mid 40 και media σέρνουν τον χορό

Σε ρόλο ηγέτη της προσέγγισης των υψηλών για τον FTSE 20 και πάλι η Εθνική. Με περισσότερες από 200 μετοχές στο ”πράσινο”, η κερδοσκοπία χαρακτηρίζεται… θεμιτή για όσους αποζητούν τη βραχυπρόθεσμη υπεραξία. Συνολικότερη ”μόχλευση” για τον κλάδο των ΜΜΕ, σημαντικά κέρδη για Autohellas, Frigoglass, Folli Follie, Βιοχάλκο και ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Υψηλότερα των 4.800 μονάδων παραμένει ο... υδράργυρος. Με εμφανή την κερδοσκοπική διάθεση αρκετών βραχυπρόθεσμων παικτών, αν και κατά την εκτίμησή μας και αυτό το στοιχείο αποτελεί συστατικό των αγορών, πόσο μάλλον της Σοφοκλέους.

Ωστόσο, θα λέγαμε πως η αρχικά υπερβολική αντίδραση του Γενικού Δείκτη στη Σοφοκλέους, έναντι της τάσης που διαμορφωνόταν νωρίτερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, δικαιώθηκε στη συνέχεια.

Κι αυτό, γιατί τα κέρδη κατά 1,57% του Γενικού Δείκτη (4.852 μονάδες) τα ”ακολούθησε” ο Dax με ανάλογη απόδοση, ενώ τα συμβόλαια του Dow έδειχναν ”άνοιγμα” κατά 0,45% υψηλότερα.

Είναι η πολλοστή φορά που η Εθνική δεν… προδίδει τους πιστούς της ξένους και Έλληνες, οδηγώντας την αγορά με μία μάλλον μέτριων συναλλαγών ”μόχλευση” υψηλότερα και τον FTSE 20 σε επαναφορά προς τις 2.600 μονάδες.

Χρήσιμες οι στηρίξεις από ΟΤΕ (2,8%), Πειραιώς (1,7%), αλλά και από Αγροτική, Εμπορική και Κύπρου.

Άλλωστε, με περισσότερες από 200 μετοχές στο ”πράσινο”, η εικόνα αποδίδεται εύγλωττα στο ταμπλό.

Προεξάρχουν βέβαια σήμερα οι μετοχές επιχειρήσεων από τον χώρο των ΜΜΕ, για τους λίγο έως πολύ γνωστούς λόγους, ενώ κερδίζει σταθερά έδαφος η μετοχή της Autohellas, καθώς αντιδρά κατά 7,6%, ενώ σε εξέλιξη παραμένει η ανοδική φορά των μετοχών της ΑΝΕΚ.

Σε μετοχές των εταιριών Κυριακούλη, Άλφα Γκρίσιν, Αστήρ, Reds, Παρνασσός, Elmec στα 3,34 ευρώ (δες σχετικό θέμα), Σφακιανάκης, Ιατρικού και αρκετών ακόμη από το ευρύτερο μέρος του ταμπλό συγκεντρώνεται ικανό μέρος κυρίως του βραχυπρόθεσμου επενδυτικού ενδιαφέροντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v