Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έστησαν χορό τα media

Συνολικότερη είναι η αντίδραση του κλάδου των ΜΜΕ, με ακραίες διακυμάνσεις για τις μετοχές εταιριών όπου εμπλέκονται πλέον εφοπλιστικά κεφάλαια. Σημαντικά κέρδη για ΟΤΕ, τοποθετήσεις σε υψηλότερες τιμές σε Εθνική, Πειραιώς και δευτερευόντως στην Alpha Bank, θετική απόδοση για Μυτιληναίο, Frigoglass, Autohellas, με την αναλογία ανοδικών – καθοδικών να διαμορφώνεται στο 9 προς 1.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κατά 0,64% αντιδρούσε ανοδικά η Φρανκφούρτη στις 11:05. Εμφανώς επιθετικότερα και με άρωμα... θεμιτής κερδοσκοπίας υπεραντιδρούσαν βασικοί δείκτες και μετοχές στο Χ.Α.

Δεν είναι τυχαίο πως η επαναφορά του Γ.Δ. υψηλότερα των 4.800 μονάδων επιτεύχθηκε με συγκριτικά ελάχιστες συναλλαγές και με αιχμή τη μετοχή της Εθνικής, της Πειραιώς και δευτερευόντως της Alpha Bank.

Αναμφίβολα η αντίδραση μέχρι και 2,4% του ΟΤΕ, στα 21,50 ευρώ, συνέβαλε στην άνοδο του ASE-20 προς τις 2.587 μονάδες.

Όλα αυτά με συναλλαγές περίπου 60 εκατ. ευρώ στα πρώτα 30-35 λεπτά της συνεδρίασης και με την αναλογία ανοδικών – καθοδικών να διαμορφώνεται στο περίπου 9 προς 1.

Αγελαία συμπεριφορά, όπως όμως ήταν και στις προηγούμενες δύο πτωτικές συνεδριάσεις και γι’ αυτόν τον λόγο... θεμιτή.

Επιμένουμε στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, καθότι οι μετοχές εταιριών αυτών των κατηγοριών υπεραποδίδουν από την αρχή της χρονιάς, έναντι του Γ.Δ. (8,8%) και του ASE -20 (7,4%), με τις εντυπώσεις και τις αποδόσεις (με ανάλογα αυξημένο βέβαια ρίσκο) για τις μετοχές των εταιριών Ιμάκο (2,01 ευρώ), Λυμπέρης (1,61 ευρώ), Τεχνικές Εκδόσεις (1,22 ευρώ), αλλά και Ναυτεμπορικής (1,62 ευρώ), Αττικές Εκδόσεις (2,52 ευρώ), ενώ ανοδικά ακολουθούν οι ”ναυαρχίδες” του κλάδου ΔΟΛ κατά 5,3% στα 2,79 ευρώ και Τεγόπουλος κατά 5,3% στο 1,4 ευρώ.

Κατά 4,7% ενισχύεται η μετοχή της Autohellas φτάνοντας για προφανείς λόγους προς τα 6,62 ευρώ.

Πέραν του κλάδου των ΜΜΕ, ενισχύεται η θέση της Alpha Γκρίσιν (στα 3,58 ευρώ), με σημαντικές συνέργιες από την παρουσία της θυγατρικής της στην Πολωνία, χώρα που από κοινού με την Ουκρανία αναλαμβάνει το μεθεπόμενο ευρωπαϊκό κύπελλο.

Ανοδικά οι μετοχές της ΑΝΕΚ, του Παρνασσού στο 1,90 ευρώ, του Αστέρα στα 6,88 ευρώ, της ΕΛΒΕ στο 1,82, του Σφακιανάκη στα 14,50, της Ιμπέριο στα 2,38, ενώ ακολουθούσαν ΣΙΔΜΑ, ΚΡΕΚΑ, Eurodrip, Σιδενόρ, Frigoglass, Elmec (στα 2,30 ευρώ πλέον), Αττικάτ, ΕΛΒΑΛ, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Μυτιληναίος και αρκετές ακόμη μετοχές.

Στις 11:17 με συναλλαγές περίπου 63 εκατ. ευρώ, ο Γ.Δ. διαμορφωνόταν κατά 1,21% υψηλότερα προς τις 4.836 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v