Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατά της απόφασης της Ε.Κ. προσφεύγει η Ακρόπολις

Την πρόθεσή της να προσβάλει ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της και τέθηκε σε εκκαθάριση, ανακοίνωσε η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή.

Κατά της απόφασης της Ε.Κ. προσφεύγει η Ακρόπολις
Η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή θα προσβάλει ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της και τέθηκε σε εκκαθάριση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η χρηματιστηριακή, στην οποία χαρακτηρίζει ουσιαστικά και νομικά ατεκμηρίωτες και εσφαλμένες τις παραδοχές της απόφασης της Ε.Κ.

Στην ανακοίνωσή της η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι ”οι συναλλαγές επί Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου (ΟΕΔ) που πραγματοποιούσε επί σειρά ετών η εταιρία μας, διενεργούντο πάντοτε στην εξωχρηματιστηριακή αγορά και εκκαθαρίζοντο από την Τράπεζα της Ελλάδος, απόδειξη της νομιμότητας και της διαφάνειας των συναλλαγών αυτών.

Πώς είναι συνεπώς δυνατόν σήμερα και ετεροχρονισμένα να ”ανακαλύπτει” η Ε.Κ. παραβάσεις στο εύρος διακύμανσης των τιμών στις συναλλαγές μέσω ΗΔΑΤ, στην οποία δεν υπήρξαμε ποτέ μέλος, γεγονός το οποίο πολύ καλά γνωρίζει η Ε.Κ.

Άλλωστε, από το έτος 2000 η Ε.Κ. έχει διενεργήσει ελέγχους για τις συναλλαγές της εταιρίας μας σε ΟΕΔ, χωρίς ποτέ να εντοπιστεί η οποιαδήποτε παράβαση”.

”Η νηφάλια και αντικειμενική αξιολόγηση και εκτίμηση των πραγματικών δεδομένων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το ΤΕΑΔΥ δεν έχει υποστεί οιαδήποτε ζημία όπως ανακριβώς υποστηρίζει η Ε.Κ.”, τονίζει η Ακρόπολις.

Τέλος, η Ακρόπολις ενημερώνει τους πελάτες της ότι όλα τα οφειλόμενα σε αυτούς ποσά βρίσκονται κατατεθειμένα σε ειδικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και η είσπραξή τους μετά την απόφαση της Ε.Κ. θα γίνει με βάση τις κείμενες διατάξεις της νομοθεσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v